salut

Acció Feminista i l'ADA veuen positiu el servei d'atenció per a embarassos no desitjats

Creat:

Actualitzat:

Júlia Martínez-Illescas, portaveu d’Acció Feminista, i Montse Nazzaro, presidenta de l’Associació de Dones (ADA), consideren “una bona notícia” el plantejament de crear un servei d’atenció a les dones que afrontin un embaràs no desitjat, una proposta que, segons el ministre Xavier Espot, s’inclourà al programa electoral de DA.

Martínez-Illescas, que va estar present durant les reunions amb el ministre per crear la llei d’igualtat, considera que “s’obre un nou panorama” des que el ministre Espot va dir al Consell General que informar sobre l’avortament no era delicte. “Que sigui així ens fa poder organitzar-nos en un lloc perquè les dones que vulguin avortar puguin anar a informar-se”, va afirmar Martínez-Illescas. No obstant això, tot i considerar-ho una “solució immediata”, recorda que Acció Feminista seguirà defensant la despenalització de l’avortament al Principat. Nazzaro es mou en la mateixa línia. “Amb tot el que es faci a favor i contribueixi a fer que el tràngol sigui menor estarem d’acord”, afirma, i recorda que s’ha de reconèixer que l’avortament és un dret fonamental de les dones. “És un pas perquè almenys els metges podran assessorar amb confiança”, va afegir.

D’altra banda, Vanesa M. Cortés, presidenta d’Stop Violències, ho considera una mesura “populista i electoralista”. “Si algú podia haver creat quelcom similar en aquests vuit anys era ell”, afirma. “Tenim un país destrossat. És surrealista que ho facin ara, sense professionals formats i sense un servei explícit en violència sexual”, va manifestar Cortés.

tracking