empresaris

La Unió Hotelera se'n va de la CEA per buscar un nou tipus d'encaix

Els socis de l’associació veien que la quota era massa cara i que calien més serveis

La Unió Hotelera se'n va de la CEA per buscar un nou tipus d'encaix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de socis de la Unió Hotelera (UH) va votar ahir perquè s’abandoni la pertinença a la Confederació Empresarial Andor­rana (CEA). L’assemblea va acordar que es deixarà l’organisme el 31 de desembre, però hi ha la voluntat de negociar per veure quin tipus d’encaix hi pot haver en el futur. La Unió Hotelera creu que d’alguna manera ha d’estar vinculada a la principal patronal, però al mateix temps no està d’acord amb el model actual tant pel cost de l’afiliació com perquè es considera que caldrien més serveis o alguns de diferents.

La finalització de l’afiliació, segons fonts properes a l’associació d’hotelers, serà al mateix temps el tret de sortida per a la ronda de converses que mantindran les dues agrupacions empresarials. Aquestes “noves vies de negociació” hauran de permetre “seguir formant part de la CEA en un futur”. El plantejament dels associats a la UH és que si no es trencava la relació actual difícilment es podia plantejar un nou model. L’entrada dins de la Confederació va tenir lloc el 2006 i de mica en mica el neguit dels afiliats hotelers va anar augmentant. La junta de la Unió Hotelera, segons les fonts, no parava de rebre comunicacions per part dels socis respecte que havia que canviar el vincle amb l’agrupació d’empresaris. L’esperit de la decisió ha estat que si no es feia un pas endavant per sortir la situació actual s’hauria eternitzat perquè sense estar a fora no es pot negociar un nou tipus de lligam.

No passa a d’altres països

Un altre dels punts conflictius en l’àmbit conceptual és que és molt poc habitual que un organisme empresarial estigui afiliat com a tal en un altre organisme empresarial. Aquesta situació, segons fonts properes a la UH, no passa en d’altres països perquè deriva en una situació complexa. La realitat d’Andorra fa, però, que hi hagi opcions per trobar solucions imaginatives dins d’un acord de vinculació.

Un dels punts que destaca la Unió Hotelera és la bona sintonia amb els nous responsables de la Confederació Empresarial. Es reconeix l’esforç que s’està fent i el treball per buscar noves vies que ajudin a millorar l’economia. La Unió Hotelera i la CEA s’han donat tres mesos per a la negociació. Hauria d’estar enllestida pels volts de final de març ja que llavors hi ha una assemblea de la UH on es podria validar el pacte.

tracking