x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
'cas bpa'

Els Cierco van pagar 14 milions per poder tenir influència sobre Trump

El germans van invertir a través del comissari Villarejo en una companyia de Paul Manafort, home de confiança del llavors candidat republicà
Donald Trump al costat del seu home de confiança Paul Manafort.

Els Cierco van pagar 14 milions per tenir vincles amb Trump

Donald Trump al costat del seu home de confiança Paul Manafort.

Actualitzada 11/12/2018 a les 09:26
Els germans Ramon i Higini Cierco van intentar al 2016 tenir influències sobre Donald Trump perquè pogués incidir en les accions que portaven endavant a Estats Units després que la policia financera del Tresor (FinCEN) forcés a tancar BPA en considerar-la un risc de primer nivell en el blanqueig de diners internacional vinculat a la delinqüència organitzada. Els Cierco van utilitzar com a mitjancer en l’operació el comissario Pepe Villarejo, segons publica El Confidencial, quan Trump estava en la recta final per aconseguir la presidència dels Estats Units.
La via d’accés al futur president va ser Paul Manafort, el cap de campanya de Trump, i va comportar que els Cierco invertissin 16 milions de dòlars (uns 14 milions d’euros) en una empresa de telefonia amb seu a Florida. La companyia estava vinculada a Manafort i l’entorn dels Cierco, segons El Confidencial, ha confirmat la inversió. Aquesta informació confirmaria l’estreta relació entre els antics propietaris de BPA i el comissari Villarejo, el principal actor de la trama de clavegueram policial que es troba a la presó per múltiples suposats delictes. L’operació dels Cierco per poder influir en Trump estava dirigida per Villarejo que utilitzava la cobertura del seu amic i col·laborador Adrián de la Joya. Aquest empresari amb residència a Suïssa està sent investigat dins de les trames de corrupció política per haver rebut en un compte suís 1,4 milions d’euros de l’empresa OHL que suposadament eren per a l’expresident de la comunitat de Madrid, Ignacio González. De la Joya, segons El Confidencial, també és amics dels germans Cierco.


Opció per arribar a Trump

Els Cierco ja estaven intentant tenir influència política als Estats Units i havien contractat l’empresa lobbista Sphera Consulting LLC per tenir accés a l’administració Obama. Villarejo i De la Joya van plantejar als germans una solució més directa. El comissari i l’empresari establert a Suïssa van oferir als Cierco la possibilitat d'arribar fins a l’excèntric magnat nord-americà a través d’un dels seus més íntims col·laboradors, l’advocat i lobbista Paul Manafort, qui al març del 2016 es va convertir oficialment en assessor de Trump i tres mesos després es va fer càrrec de la direcció de la campanya.
Villarejo i De la Joia sabien com arribar fins a Manafort. Havien esbrinat que participava indirectament en un negoci de telefonia que tenia les seves oficines a Fort Lauderdale (Florida), Hoyos VSN Corp. Manafort no apareixia en l’accionariat de la companyia, però era soci del seu president i principal accionista, l’empresari d’origen porto-riqueny Héctor Hoyos. Tots dos compartien un vehicle privat d’inversió anomenat Maho Holdings Corp. MaHo és la suma de les primeres síl·labes dels respectius cognoms, Manafort i Hoyos. Hi havia interessos confluents ja que els Cierco necessitaven tenir influència política a EUA i el grup de telefonia vinculat a la mà dreta de Trump buscava inversors per desenvolupar una nova línia de mòbils d’alta seguretat amb un software per xifrar comunicacions.


Hoyos veu els Cierco a Andorra

Després de la intermediacio de Vilalrejo i De la joya Héctor Hoyos es va desplaçar a Andorra per conèixer els germans Cierco en persona. Després d’una breu presentació de l’empresa, els germans van anunciar al president de Hoyos VSN Corp la seva intenció d’entrar en l’accionariat amb una compra de participacions per valor de 16 milions de dòlars. Els diners va sortir dels comptes que els Cierco tenien en aquell moment a Crèdit Andorrà.
Segons van detallar fonts pròximes a la inversió i confirmen els documents als quals ha tingut accés El Confidencial, el veritable objectiu pel qual els màxims accionistes de BPA van entrar a Hoyos VSN Corp no va ser altre que tractar de comprar el suport d’un personatge que podia acabar tenint les claus del despatx oval. Però els Cierco no van ser els únics que van pensar que Manafort era el camí més fàcil per accedir a Trump. L’assessor va deixar la campanya a tres mesos de les eleccions després de saber-que havia cobrat 12,7 milions de dòlars del partit del president ucraïnès prorús, Victor Ianukóvix. S’ha declarat culpable de conspiració i és un dels acusats per l’afer dels diners russos per a Trump.


Paul Manafort, Assessor polític republicà

HOME CLAU EN LA TRAMA RUSSA
Paul Manafort s’ha declarat culpable de conspiració i ha arribat a un acord amb la fiscalia, però divendres passat es va fer públic que ha mentit en les declaracions i l’acord, pel qual acceptaria deu anys de presó, és a l’aire. Manafort està en el centre de la trama russa en les eleccions nord-americanes. El seu contacte era l’empresari rus Konstantin Kilimnik de qui se sospita que treballava per a la intel·ligència russa amb la missió de hackejar les comunicvacions dels demòcrates. Manafort va ser condemnat per un tribunal federal a Virgínia per vuit càrrecs, entre els que hi havia blanqueig de capitals. Trump va anunciar recentment que no descarta perdonar Manafort tot i que va dir que no s’immisciria en la investigació.

 
Etiquetes
  • #9 josep miquel ribera
    (15/12/18 19:11)

    Aprofitant la ocasió, ja em perdonareu, voldria saber com pot ser que després de quatre anys el Vall Banc, del qual s'ha et càrrec el BPA, encara no deixi vendre els bonos ni retirar diners dels comptes i que digui que està bloquejat, sembla tercermundista. Dona la impresió de què Andorra sigui una província d'Espanya i manin des de Madrid.

    Respondre
  • #8 Silvia Gil
    (12/12/18 00:12)

    Manel va dir..
    I tu? que ets de la caverna toronja ? o membre de la secta ? ja et dicen tota la veritat o allò que vols sentir ? 

    Respondre
  • #7 Pep
    (11/12/18 23:29)

    I quina és la gran notícia? Qué els Cierco han invertit en una empresa de telefonia????

    Respondre
  • #6 Cierco
    (11/12/18 20:51)

    Als EEUU la pràctica de donar diners en una campanya electoral és legal. Cadascú amb els seus diners fa el que vol.

    Respondre
  • #5 Manel
    (11/12/18 19:44)

    Gosaran surtir els palmeros de la familia Cierco & co ha defendre'ls, o per fi han recullit la poca dignitat qu'els hi queda i s'han amagat a la cova?!?

    Respondre
  • #4 Kiko
    (11/12/18 10:32)

    Cadascu ha de poder invertir els seus diners on mes li convingui. Nomes faltaria !

    Respondre
  • #3 Pere Lopez no..
    (11/12/18 09:28)

    Pere Lopez no, en aixo va el PS va liderat per Ferran Goya que ja sa manifestat sobre aquest tema, el tandem es Gallardo-Goya.

    Respondre
  • #2 Vito
    (11/12/18 07:42)

    Que en deuen pensar el Gallardo i el Pere Lòpez d'aquesta notícia? 

    Respondre
  • #1 Ferran
    (11/12/18 07:40)

    D'aquesta família jo no m'extranya res...

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts