Detingut un home per abandonar dos gossos i deixar-los morir de fam

Els animals, que estaven tancats en un pis, els van trobar en realitzar un desnonament

Detingut un home per abandonar dos gossos i deixar-los morir de famARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dissabte passat a Escaldes-Engordany un resident de 31 anys com a autor de la mort de dos gossos que va deixar abandonats en un pis, lligats i sense aigua ni menjar. L’home va ser arrestat per un delicte de maltractament d’animals greus i de ser considerat culpable pot ser castigat amb una pena de fins a dos anys de presó i una multa de fins a 9.000 euros. Aquesta és la pena que el Codi Penal estableix per a la persona que maltracti un animal fins a provocar-li la mort. El resident va ser detingut després que les autoritats judicials accedessin al pis on es trobaven els gossos per donar compliment a un desnonament. La comitiva es va trobar els cadàvers dels dos animals, que haurien mort fa dies, i la policia va poder identificar qui n’era el propietari perquè un d’ells duia xip.

Etiquetes:

Aquesta és una més de les 33 detencions que va dur a terme la policia la setmana passada. Destaca la d’un home resident de 59 anys que va ser arrestat dimecres a Aixirivall per amenaçar i intimidar un altre home, amb el qual tenia desavinences personals, amb un ganivet de cuina amb una fulla de 25 centímetres, una mida que la llei ja considera com a arma blanca. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de deu de la nit quan el detingut, acusat d’un delicte contra la seguretat col·lectiva, va danyar amb el ganivet la carrosseria del cotxe on es trobava la víctima. En el moment de la detenció, estava en possessió de dos esprais de defensa.

Els agents també van detenir sis persones per possessió d’estupefaents, cinc dels quals van ser detinguts a les zones frontereres, mentre que un altre, després d’un control rutinari d’alcoholèmia.

VINT ARRESTATS PER DONAR POSITIU

La policia, en plena campanya nadalenca de controls d’alcoholèmia, va detenir la setmana passada vint persones per donar positiu al volant. Destaca la d’una jove no resident de 27 anys que a la mitjanit de dimecres va donar una taxa 2,20 grams d’alcohol per litre de sang després d’accidentar-se. El rècord de la setmana és per a un jove resident de 28 anys que la matinada del dijous va donar una taxa de 2,35 g/l.

tracking