Justícia

Primer judici al Tribunal de Corts per un delicte de maltractament animal greu

Petició de presó contra l’home que va agredir un gos a l’avinguda d’Enclar el juliol del 2017

Josep Mas president de Laika

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home que el juliol del 2017 va agredir el seu gos a l’avinguda d’Enclar en una acció que va acabar amb l’animal greument ferit després de ser atropellat per un vehicle mentre fugia del seu propietari, serà jutjat demà al Tribunal de Corts acusat d’un delicte menor de maltractament animal greu. Es tracta del primer cas greu de maltractament animal que arriba als tribunals després de la modificació del Codi Penal que va passar a considerar delictes i no contravencions penals aquestes accions i que preveu penes de presó i multes per als agressors. La fiscalia tenia previst demanar per a l’acusat una pena de quatre mesos de presó condicional i una multa de 3.000 euros. El delicte estaria tipificat en l’article 297 del Codi Penal que a l’apartat 1 diu que qui maltracti amb crueltat un animal ha de ser castigat amb pena de presó de fins a un any i multa de fins a 6.000 euros.

El ministeri públic també tenia previst demanar al Tribunal de Corts les penes complementàries d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs d’ofici relacionats amb els animals durant el termini de dos anys i també la privació de la llicència de caça pel mateix període de temps. A més, també vol la confirmació definitiva del comís de l’animal, actualment en acollida. El departament d’Agricultura li va retirar la custòdia de manera provisional a final de juliol de l’any passat després d’obrir un expedient sancionador al propietari per via administrativa.

Els fets que seran jutjats demà van succeir el 19 de juliol del 2017 pels volts de les set de la tarda a l’avinguda d’Enclar quan l’home, que presumptament estava sota els efectes de l’alcohol, hauria intentat colpejar l’animal. El gos va aconseguir escapar del seu amo però en l’intent va acabar sent atropellat per un cotxe. Segons els testimonis que en el seu dia van explicar com havien succeït els fets, mentre l’animal estava ferit a terra, el propietari hauria intentat ofegar-lo i colpejar-lo novament. Va ser aleshores quan un home va poder intervenir i va aconseguir separar l’amo del seu gos fins que va arribar la policia.

L’agressió arriba als tribunals després que l’associació animalista Laika presentés una querella contra el presumpte agressor. Malgrat que actuaven com acusació particular, l’entitat, segons va explicar l’advocat de la mateixa, no es troba personada en la causa de maltractament animal.

Primer judici al Tribunal de Corts per un delicte de maltractament animal greu

tracking