Trànsit

Mobilitat rebaixa la xifra de 88.000 cotxes previstos per al pont

Bonell diu que la xifra serà inferior però que es va calcular amb previsió de tenir bona neu

Mobilitat rebaixa la xifra de 88.000 cotxes previstos per al pontXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Mobilitat, Jaume Bonell, va rebaixar la xifra d’entrada de vehicles que s’havia previst per a aquest pont de la puríssima que era de 88.000. Malgrat que creu que “no ens quedarem gaire lluny”, sí que reconeixia que la previsió es va fer pensant que hi hauria una bona neu per esquiar, i que finalment no n’han tingut. “Fins ahir al matí havien entrat uns 50.000 vehicles, per això crec que no arribarem al nombre total previst, i que ens quedarem sensiblement per sota”, va dir.

Durant bona part del dia es van registrar cues importants per accedir al país des de la frontera del riu Runer. Segons va indicar Bonell, hi va haver retencions de fins a 14 quilòmetres entre la Seu d’Urgell i Sant Julià de Lòria. “L’N-145 estava col·lapsada i s’han produït cues importants per entrar. A més, un cop a Andorra, aquesta seguia fins a Sant Julià, de manera que l’accés no ha estat fàcil”, deia el cap de Mobilitat, qui ja anticipava que l’operació sortida provocaria noves retencions, aquest cop per sortir d’Andorra. “Ahir ja vam tenir cues de fins a cinc quilòmetres en alguns moments de la tarda i per al dia avui es preveu la gran tornada de vehicles. Esperem que es faci de manera esgraonada i que al matí, entre les 10 i el migdia, surti un gruix important, i que partir de les 16.30, quan tanquin les pistes, ho faci la resta”.

Respecte a la frontera francoandorrana, a Bonell no li constaven incidències però sí que reconeixia que les protestes dels Armilles Grogues podrien haver provocat que alguns ciutadans del país veí preferissin no venir. “Hi havia piquets no regulats al túnel de Foix i, tot i que els desviaven pel centre del poble, l’efecte por va provocar que algunes persones no s’arrisquessin i, al final, no vinguessin”.

Malgrat que la neu que hi ha hagut durant aquest pont no ha estat l’esperada ni pel departament ni per les estacions, el centre del país estava ple de gent aquests dies. El bon temps invitava a sortir, passejar i fer algunes compres, motiu pel qual s’ha pogut veure com les avingudes de Meritxell i Carlemany estaven a vessar de persones. De fet, Bonell va explicar que els aparcaments estaven plens i que “en tot Escaldes només hi havia 50 places lliures i als de capital, pràcticament no en quedava ni una”.

Per part de les estacions, Ordino-Arcalís va registrar menys persones que el divendres, malgrat que la caiguda de temperatures aquella nit va permetre engegar els canons de neu. Situació similar es va viure a Pal-Arinsal, on els usuaris es van repartir pels dos sectors i no hi va haver aglomeracions. Des de Grandvalira es va mantenir la restricció de forfets i només se’n podien comprar directament a les taquilles, fins a tenir l’aforament complet.

Mobilitat rebaixa la xifra de 88.000 cotxes previstos per al pont

tracking