x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

La continuïtat de Laurèdia en Comú sorprèn els Demòcrates

Teruel assegura que no se’ls va preguntar abans de fer pública la decisió i que el partit no ha determinat si repetirà amb la plataforma o anirà sol
Membres de Laurèdia en Comú durant la nit electoral.

La continuïtat de Laurèdia en Comú sorprèn els Demòcrates

Membres de Laurèdia en Comú durant la nit electoral.

ARXIU
Actualitzada 06/12/2018 a les 12:53
La presidenta del comitè parroquial de DA a Sant Julià de Lòria i consellera de Turisme de la par­ròquia, Meritxell Teruel, es va mostrar ahir sorpresa per l’anunci que va fer la formació de Laurèdia en Comú a través de les xarxes socials, en què anunciava que es tornaria a presentar a les eleccions comunals del 2019. Segons Teruel, ningú s’ha dirigit a la formació taronja per anunciar-los ni la intenció de publicar el tuit, ni tampoc la voluntat de repetir una nova legislatura. “Jo no en tenia ni idea, de fet m’ho va comentar un membre de l’oposició. De veritat que no en sé res”, va indicar. La consellera va reconèixer que aquest tuit es va publicar sense el coneixement d’alguns membres de la majoria, una situació que tampoc li estranyava del tot. “La plataforma la formen integrants de diferents partits i no tots sabem què passa”, va indicar.
DA encara no ha definit la seva estratègia de cara a aquesta contesa electoral i fins que no ho parlin entre ells tampoc es pronunciaran. “No hem decidit si anirem en solitari o no però ho farem en un comitè intern”, va expressar. El que sí que va afegir és que “ben aviat en començarem a parlar i després prendrem la decisió”. La relació d’alguns membres de DA amb la resta de consellers de Laurèdia en Comú ha estat complicada en diversos moments per les crítiques de manca de participació, especialment de les conselleres Meritxell Teruel i Paqui Barbero. Tot i així, el ministre de Salut, Carles Álvarez, va afirmar que “a banda de problemes de tipus personal la relació que hi ha és la correcta”. En aquest mateix sentit es va expressar el secretari general de DA, Esteve Vidal, que va considerar que “va haver-hi tensió fa mesos”, però “això es va reconduir perquè hi va haver esforços per totes les parts”. “Potser sí que pot tornar-hi a haver altres tensions”, va reconèixer.

En qualsevol cas, Vidal va manifestar ahir que “com sempre encarerem el problema i intentarem que se solucioni”. En aquest sentit, va apuntar que, en cas que hi torni a haver problemes entre les representants de DA i la resta de membres de Laurèdia en Comú, “el que farem és parlar amb les conselleres i intentar parlar amb tothom perquè la situació vagi a millor”. “Estem convençuts que parlant ens podem entendre”, va dir, i va afegir que “si cal” ho faran amb el cònsol major.
Per la seva banda, el conseller de Cultura i possible candidat d’SDP a la llista nacional, Josep Roig, no va voler valorar la continuïtat del projecte però sí que el va defensar. “Crec que hem fet molt bona feina i hem aconseguit desenvolupar el projecte amb el qual ens vam presentar”. De Naturlandia va afegir que “calia sanejar-lo i ho estem fent. Més lent del que havíem planejat però ho estem fent”.

 
ROIG DEIXARÀ  LA CONSELLERIA DE CULTURA SI ÉS CANDIDAT D'SDP
Josep Roig va explicar ahir al Diari que renunciarà al càrrec de conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria si acaba acceptant la proposta per liderar la candidatura de Progressistes-SDP. Roig va dir que ja ha parlat amb el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila. “Hem tramat un bon equip de treball i li ho vaig fer saber”, va manifestar Roig. La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, va manifestar que si finalment Roig acaba acceptant la proposta dels progressistes hauria de deixar el comú i Laurèdia en Comú.
D’altra banda, Roig també va explicar que copsarà l’opinió de la militància de Progressites-SDP durant el consell nacional de la formació del 15 de desembre per acceptar la proposta de ser candidat a les eleccions nacionals. “Serà el moment de posar el termòmetre per saber com ho veu la gent i si es pot prendre la decisió en aquell moment”, va afirmar el conseller de Cultura al comú de Sant Julià de Lòria, tot i que si no hi ha cap daltabaix es dona per fet que acceptarà el repte. De fet, el mateix Roig va posar les vacances de Nadal com a termini per tenir “definits” tant el contingut del programa com de la candidatura.

El polític hi va afegir que ara té un termini per acabar de reflexionar sobre la proposta que ha rebut per part de la direcció del partit, que considera com un “afalagament”. També va explicar que vol acabar de parlar-ho amb la família.
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts