El PS critica DA per “limitar” el dret de vaga a les lleis laborals

Lamenta que el text preveu “molta responsabilitat” per als organitzadors

El PS critica DA per “limitar” el dret de vaga a les lleis laboralsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS critica la reforma laboral impulsada per DA que està previst que es debati dijous al Consell General. La formació lamenta que s’hagin rebutjat propostes considerades “beneficioses” per als treballadors, com ara la fórmula per allagar la baixa de maternitat, les mesures per lluitar contra la bretxa salarial i la conciliació de la vida familiar i laboral. A més, es mostra contrari a mantenir l’abaratiment de l’acomiadament, tant en el cas del nou causal com en el cas de l’improcedent.

Etiquetes:

El PS afirma que DA no ha acceptat ni la supressió del primer ni l’alternativa presentada per graduar-ne la indemnització en funció de l’antiguitat del treballador. Acusa els taronja d’apostar per un model de “repressió” a l’hora de regular el dret de vaga. El partit creu que el nou text que s’ha debatut en comissió “limita molt fortament el dret de contestació, imposant molta responsabilitat i pes a les persones que puguin organitzar un conflicte i restriccions per tirar-lo endavant”. La consellera Rosa Gili creu que cal “valoritzar el treballador, que no té ganes d’entrar a cap enfrontament”.

Entre les 23 reserves d’esmena del PS hi ha les que volien modificar aspectes com, per exemple, els requisits per convocar una vaga, la responsabilitat que assumien els seus impulsors o la regulació dels serveis mínims. El PS també demana ampliar la baixa de maternitat fins a 26 setmanes, amb l’opció d’allargar-la encara més reduint la prestació de la CASS. El PS explica que en comissió també s’han refusat –i ara es debatran al ple– les propostes per lluitar contra la bretxa salarial i mesures per garantir la conciliació laboral i la vida familiar.

tracking