patrimoni

Afers Exteriors ocuparà les quatre plantes de l'edifici de Radio Andorra

El projecte constructiu preveu que hi treballin 42 funcionaris del ministeri i s’hi encabiran les oficines dels diferents departaments

Afers Exteriors ocuparà les quatre plantes de l'edifici de Radio AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les oficines del ministeri d’Afers Exteriors ocuparan les quatre plantes que s’habilitaran a l’edifici de Radio Andorra, a Encamp, segons el projecte constructiu signat pel doctor arquitecte Enric Dilmé. Es preveu que hi treballin 42 persones, entre funcionaris i responsables del ministeri, i es mantindran alguns dels valors arquitectònics i documentals de l’històric immoble. L’habilitació d’aquests espais es realitzarà a la segona fase de les obres, unes tasques que estan a punt de ser adjudicades després que dimecres passat s’exhaurís la data límit per presentar ofertes al concurs per a la licitació de la darrera fase dels treballs de conservació, rehabilitació i interpretació de Radio Andorra.

A l’exterior de l’edifici es crearà un nucli de comunicació que connectarà el vial d’entrada amb el soterrani i l’accés a l’edifici. També es pavimentarà l’entorn immediat i es limitarà el perímetre. Entre altres treballs es restituirà la tanca del solar i es farà referència a la història de Radio Andorra en el revestiment exterior del túnel. Finalment se situarà la petjada de l’antiga piscina amb un mapamundi, com a record del recorregut de les ones de l’emissora, així com del treball del ministeri d’Exteriors al món.

Ja dins de l’immoble es construirà una planta semisoterrada que ocuparà part de la feixa que s’estén davant de la façana principal i lateral. Aquí s’ubicaran les oficines de l’àrea d’Afers Generals i Jurídics (16 llocs de treball), la d’Afers Europeus (4 llocs de treball) i els despatxos dels dos caps d’àrea, així com una sala de reunions i un magatzem.

A l’antic edifici es faran dos nuclis de comunicació que el travessaran i se situaran en els dos extrems. Un, que s’ubicarà a la cantonada nord-oest, constarà d’escala i ascensor i connectarà també amb el semisoterrani. L’altre nucli se situarà a la cantonada sud-est. Es mantindran els trams d’escales actuals, que connectaran la planta baixa amb la primera i que es faran servir només puntualment.

A la planta baixa de l’edifici se situaran la recepció, just davant de la porta d’entrada principal i a l’espai central que ocupava el dipòsit de gasoli. Per connectar el hall d’entrada amb la recepció a la primera fase de les obres es va perforar la paret de càrrega que els separava. Al fons del passadís se situarà la porta de control, que donarà accés a l’escala i l’ascensor principal, i una nova porta que donarà als antics tallers, que passaran a ser despatxos. Hi haurà una recepció (amb un treballador) i els despatxos d’un cap d’àrea i de dos directors d’àrea. També s’hi ubicaran els espais dedicats al departament de Cooperació Transfronterera.

A la primera planta, el tram d’escala que el connecta amb la baixa es tancarà amb portes controlades. Aquí s’ubicarà la sala de reunions del ministeri, amb capacitat per a 18 persones, a l’espai que ocupava la sala de màquines.

A la segona i darrera planta es marcarà un recorregut de planell per separar visualment els treballadors de la circulació a la sala gran. L’antic habitatge de l’engi­nyer es destinarà a despatx principal. Aquí s’ubicarà l’àrea d’Afers Multilaterals (amb 8 llocs de treball), l’àrea d’Afers Bilaterals (8 llocs de treball) i els despatxos dels dos directors d’àrea. També estarà situat el despatx del ministre o la ministra d’Afers Exteriors.

Quan la segona fase de les obres estigui acabada, l’antic edifici de Radio Andorra tindrà un total de 2.466 metres quadrats de superfície construïda.

SENSE AMIANT L'AGOST DEL 2019

El pla d’obres de la reforma de l’edifici de Radio Andorra preveu que els treballs de desamiantatge de les antigues emissores de ràdio, dels aparells, de les màquines i dels objectes emmagatzemats estiguin completament executats abans de l’agost del 2019. Mentre durin aquestes tasques, es treballarà a l’exterior de l’edifici, a la planta semisoterrada i a la planta segona. A les plantes primera i segona, que és on està localitzat l’amiant, s’anirà treballant conforme l’empresa encarregada de les tasques de neteja vagi eliminant aquest perillós material.

tracking