política

El PS vol que una dona ocupi la vacant al TC

López entén que d’aquesta manera la institució estaria més equilibrada

El PS vol que una dona ocupi la vacant al TC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS demana que una dona ocupi la vacant al Tribunal Constitucional que va deixar fa uns mesos Isidre Molas. Sense entrar a valorar la figura del candidat que proposarà DA, Joan Manel Abril, “de qui no dubto que tingui les capacitats per exercir el càrrec”, el president del partit, Pere López, entén que és una gran oportunitat “perquè es designi una dona i així la institució s’equilibri una mica”. López recorda que no és la primera vegada que demanen que siguin dones qui ocupin places de responsabilitat, però “sempre ens hem trobat amb la negativa d’aquest Govern. Ho vam fer quan vam demanar paritat al consell d’administració de la CASS i també quan vam proposar que a les parapúbliques hi hagués un mínim del 33% de dones al consell de direcció, però DA les va tombar les dues al Consell”.

López no vol proposar un nom directament, “perquè seria molt agosarat, ja que no ens correspon a nosaltres prendre la iniciativa. Però no han fet cap nomenament femení en tota la legislatura”.

El conseller general de L’A Fer­ran Costa tampoc es va pronunciar sobre el nom d’Abril, de qui “no tenim cap informació, ni ens han fet cap presentació formal”. En aquest sentit, va recordar que el sistema d’elecció depèn “d’ells i només els vam demanar que quan tinguessin un nom, ens el diguessin i valoraríem donar-li suport”.

A diferència d’SDP, que va criticar que no s’hagi escollit ja el substitut de Molas, ni Costa ni López creuen que hagi passat gaire temps. “No és fàcil trobar un candidat per a aquest lloc”, diu el socialdemòcrata, argument que també repeteix el liberal.

tracking