El centre de tractament tèrmic de residus augmenta un 80% l'electricitat venuda

Les deixalles recollides a l'espai s'incrementen un 16,15% entre els mesos de maig i octubre, on en total s'han tractat 24.530 tones

El centre de tractament tèrmic de residus augmenta un 80% l'electricitat venudaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre de tractament tèrmic de residus (CTR) registra un augment del 16,15% dels residus tractats entre maig i octubre, la qual cosa ha permès incrementar l'electricitat venuda un 80%. En total el centre ha tractat 24.530 tones, segons les dades presentades a la comissió d'informació i vigilància del centre de tractament de residus d'avui. Pel que fa a les deixalles provinents de comerços i indústries han pujat un 21,58%, mentre que els generats a les llars es redueixen un 4,82%. A més, han crescut els residus importats de la Cerdanya a un total de 4.566 tones, augment previst dintre del conveni, el qual estipula un màxim de 10.000 tones anuals.

La ministra de Medi Ambient, SílviaCalvó, ha assegurat que "aquestes xifres s'ha assolit gràcies als bons resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva, que ha permès incrementar el reciclatge entre setembre del 2017 i agost del 2018". En aquest termini s'ha incrementat un 46% la recollida d'envasos un 10% la del vidre i un 27% la del paper i cartó, respecte a la mitjana de les dades dels anys compresos entre 2012 i el 2016.

D'una altra banda, la comissió ha presentat una aplicació perquè els veïns puguin comunicar a l'empresa de l'increment de les olors, per tal que els tècnics delCTRpuguin aplicar les mesures correctores adients tan ràpidament com es pugui. Pel que fa al control de les emissions, es continua respectant el llindar normatiu permès, tot i que ha registrat tres ultrapassaments de monòxid de carboni (CO) i dels òxids de nitrogen (NOx). En relació amb l'aigua, les analítiques realitzades mostren que les concentracions respecten els valors reglamentaris i de referència, segons un comunicat.

tracking