justícia

Silvestre ja ha recusat 11 jutges del 'cas BPA'

L’advocat de Laplana, els Rivero i Mayol insta que cinc batlles i sis magistrats siguin rebutjats, però totes les accions s’han tombat

Silvestre ja ha recusat 11 jutges del 'cas BPA'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Josep Anton Silvestre ja ha recusat onze jutges diferents que es divideixen entre sis magistrats i cinc batlles i, segons fonts judicials, és possible que hagi arribat a recusar un secretari judicial. Com que a alguns dels magistrats els ha recusat més d’un cop i també ho ha fet per a diversos clients, el nombre total d’accions seria de prop d’una vintena, més enllà de les que afectin secretaris judicials. Tenint en compte que el cos judicial andor­rà el formen una trentena de jutges, entre batlles i magistrats, Silvestre ja ha presentat accions de rebuig contra més d’un terç.

La concatenació d’accions de Silvestre fan complicada la seva explicació perquè acaba recusant els que han de decidir sobre recusacions prèvies i els que han de tractar les demandes civils que també ha presentat contra magistrats recusats. A grans trets, el lletrat de quatre processats del cas BPA (Pablo Laplana, els germans Rivero i Xavier Mayol) va recusar dues vegades els membres del Tribunal de Corts (Josep Maria Pijuan, Concepció Barón i Enric Anglada) que jutgen el cas BPA. Aquestes accions van aconseguir aturar la causa, que va iniciar-se al gener i que a hores d’ara ni s’ha reprès ni hi ha data perquè ho faci. Contra Pijuan en va presentar dues més per un incident als passadissos de la Batllia. Contra els tres magistrats, a més, va presentar demandes civils per danys i perjudicis. I a Azahara Cascales l’ha recusat perquè va tenir un càrrec a l’executiu.

Silvestre també ha rebutjat els quatre batlles que havien de dictaminar sobre les demandes civils i els tres magistrats de la sala del Superior que havien de veure les recusacions. Els diferents tribunals han rebutjat totes les accions i acusen Silvestre d’estar utilitzant fraudulentament el sistema jurídic per “dilatar” el cas BPA. Algunes accions ja ni s’han admès a tràmit entenent que l’abús és tan obvi i evident que no es pot permetre. Fins i tot s’indica que cal veure si hi ha vulneració de la professió d’advocat.

RASCAGNERES CRITICA EL BLOQUEIG DE L'AFER

C. F. - Andorra la Vella Jean Michel Rascagneres, advocat dels petits accionistes de BPA, va criticar ahir el bloqueig que està patint el cas BPA. Ho va fer durant la vista oral, que es va dur a terme ahir a sala d’actes de Prada Casadet, pels recursos que van presentar diversos advocats sobre l’aute d’embargament dels béns dels acusats del cas que va dictar el Tribunal de Corts. Rascagneres va respondre a una afirmació que feia l’advocada Mireia Canturri, que es va queixar que la mesura d’embargament de béns es portés a terme un cop començada la vista i justament quan la seva clienta tenia una previsió d’ingrés de patrimoni per l’execució d’un procediment laboral. “Per què es fa en aquest moment? No tenim memòria?”, va preguntar retòricament Rascagneres, que va manifestar que quan va començar la vista, al gener, “ningú es pensava que hi arribaria a haver una estratègia obstruccionista, ni res que deixés preveure que un any després encara seríem aquí esperant que pugui començar la vista”. Per aquest motiu, Rascagneres va assenyalar que entenia que el ministeri fiscal tingués dubtes del que pot passar i demani aquesta mesura. Marc Maestre, Antoni Duro, Alfons Clavera i Mireia Canturri van ser els advocats que es van presentar a la vista oral per defensar el recurs que van interposar contra les mesura que va adoptar el Tribunal de Corts. El motiu principal que van exposar pel qual s’oposen a l’embargament de béns dels seus clients, i pel qual demanen que la mesura es quedi sense efectes, és que el Tribunal de Corts no té competències per dictar aquest tipus de mesures “pròpies del període d’instrucció”. Els advocats van considerar que aquesta decisió només la pot prendre el batlle instructor, quelcom que va dur a terme només per a una part dels acusats del cas. Com a resposta, el ministeri fiscal va assegurar que entén que el Tribunal de Corts té competències per prendre una decisió d’aquestes característiques i va considerar que si la mesura no fos susceptible d’apel·lació no es podria interposar un recurs que posteriorment es va admetre. D’altra banda, l’advocat Josep Anton Silvestre no va assistir a la vista oral d’ahir perquè va presentar un nou incident de nul·litat d’actuacions contra el tribunal.

Silvestre ja ha recusat 11 jutges del 'cas BPA'

tracking