reportatge

Violència normalitzada

El Govern i Andorra Telecom engeguen una campanya contra la violència envers les dones a través de xarxes socials amb el nom ‘No t’equivoquis. És violència’.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No t’equivoquis. És violència. Aquest és el missatge de la nova campanya contra el maltractament de la dona que ha engegat el Govern, amb la col·laboració d’Andorra Telecom, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el proper diumenge 25 de novembre. La campanya té com a objectiu exposar mitjançant càpsules audiovisuals a les xarxes socials i als mitjans de comunicació els comportaments que, tot i estar normalitzats, són constitutius d’actes de violència contra les dones. La principal conducta que es denuncia és el control al qual estan sotmeses les dones per part de les seves parelles.

La major part de les dones que han patit algun tipus de violència psicològica per part del seu company sentimental tenen entre 16 i 24 anys, franja d’edat que constitueix el nucli principal dels usuaris de les noves tecnologies i de les xarxes socials. Per aquest motiu, aquesta nova campanya del Govern, que es posarà en funcionament a partir de demà, compta amb la col·laboració d’Andorra Telecom. El seu portaveu, Carles Casadevall, destaca la labor de la companyia per informar els usuaris i les famílies dels perills que té l’ús d’Internet per als joves, els quals s’introdueixen a la xarxa cada vegada a edats més prematures. Casadevall apunta que l’aplicació WhatsApp s’ha convertit en la principal arma de ciberassetjament per als joves, motiu pel qual la campanya No t’equivoquis. És violència se centra especialment en el control que fan algunes persones de la seva parella a través del telèfon mòbil.

Conductes com aquesta, constitueixen “un problema de salut pública i una violació dels Drets Humans” en paraules del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, qui va presentar la campanya i va anunciar totes les accions que es portaran a terme. La primera serà l’acte que se celebra demà a les 19 hores a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, el qual comptarà amb la participació de la psicòloga Mònica Álvarez i l’expert en ciberseguretat David Julián. La campanya s’engega poc abans del 25-N, quan el Govern presentarà les dades de violència de gènere de l’últim any.

Violència normalitzada

tracking