x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
balanç de detencions

Ordenança penal i llibertat

El cap dels urbans de Canillo va acceptar ahir la pena per haver-se apropiat d’uns quinze mil euros de les multes
El comú de Canillo va descobrir que el cap de circulació s'apropiava de diners.

Judici ràpid i llibertat per al cap de circulació

El comú de Canillo va descobrir que el cap de circulació s'apropiava de diners.

Actualitzada 20/11/2018 a les 12:52
La Batllia va imposar ahir una ordenança penal al cap dels urbans de Canillo per haver-se apropiat diners que es pagaven per les multes. El mateix comú va presentar una denúncia en què recollia que s’haurien sostret uns 15.000 euros en infraccions pagades però no comptabilitzades. La Batllia va establir que es faria una ordenança penal (judici ràpid) per evitar haver de convocar una vista. L’acusat va acceptar la pena de presó condicional i pagar una multa econòmica compensatòria pels diners apropiats. El cap dels urbans, segons fonts properes al cas, va acceptar l’ordenança penal i va quedar en llibertat.
L’home, de 42 anys, es dedicava fonamentalment a quedar-se diners en metàl·lic que s’abonaven a la parròquia de Canillo. La part principal, segons fonts properes al cas, provindria dels diners que es rebien quan es col·locaven els paranys per immobilitzar els vehicles dels infractors. En aquests casos quan es pagava en me­tàl·lic el cap dels agents es quedava els diners i simplement no entrava l’abonament dins del sistema. La pràctica també s’hauria estès a les multes que imposaven la resta de companys del servei de cir­culació.

La pràctica irregular faria temps que s’estava portant a terme i el comú va fer un seguiment, segons fonts properes a l’afer. La recopilació de dades va permetre a la corporació tenir l’informe fet per presentar la denúncia. Aquesta feina prèvia hauria estat clau per la velocitat amb què s’han desenvolupat els esdeveniments. Divendres la policia detenia el guàrdia urbà i l’interrogava. En passar-lo a disposició judicial no hi havia hagut temps per a una una investigació policial exhaustiva sobre les accions irregulars. Però la tasca presentada pel comú de Canillo hauria estat suficient per tal que la Batllia conegués l’abast del delicte d’apro-­ piació. En tractar-se d’uns quinze mil euros es va decidir que s’aplicaria l’ordenança penal sempre que la fiscalia i el mateix acusat hi estiguessin d’acord. Per aquest procediment es pot aplicar una sentència de presó provisional i una sanció econòmica sense que s’hagi d’esperar un judici.
 
QUATRE HOMES ARRESTATS PER CONTRABAN
Quatre homes no residents de 19, 20, 23 i 28 anys van ser detinguts dimecres passat pels volts de les 19 hores al Pas de la Casa com a presumptes autors d’un delicte de contraban i associació il·lícita. Els agents de policia els van aturar per fer un control en una operativa conjunta amb el cos de duana andorrana. En aquest, els efectius de policia i de duana van comprovar que els quatre homes estaven en possessió de mercaderia sensible, concretament tabac. En total, els agents van comissar 2.910 paquets de tabac, els quals tenien un valor total de 10.126 euros. A més, en l’operativa policia i duaners van decomissar dos turismes, un Peugeot 206 i un Fiat Punto, ambdós amb matrícula francesa. Als quatre homes detinguts, que anaven indocumentats, els acompanyava un jove de 15 anys, també sense documentació, el qual va participar en el control que van dur a terme els agents.
 
DETINGUDA UNA DONA PER AGREDIR L'HOME I UN AGENT DE POLICIA
La policia va detenir dissabte passat una dona de 41 anys com a presumpta autora de delictes contra l’honor, contra la llibertat, contra la integritat física i contra la funció pública. Els agents van ser requerits a la nit per una discussió de parella a Encamp, en la qual la dona hauria propinat dos cops de puny al cap i una puntada de peu a la cama esquerra del seu home. El comunicat de la policia explica que la detinguda presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. A més, s’afegeix que la dona va tenir “una actitud del tot irrespectuosa” tant cap al seu home com cap als agents que van intervenir en l’incident, proferint insults i amenaces i mostrant una forta resistència a ser controlada. Segons la nota del cos de policia, la detinguda va proferir un cop de puny a l’abdomen d’un dels agents, ja a les dependències policials.

D’altra banda, la policia va detenir dijous passat dos homes no residents, de 34 i 30 anys, com a presumptes autors el primer d’un delicte d’injúries, amenaces i resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions, i l’altre de lesions i danys. Els detinguts haurien protagonitzat una baralla a l’interior d’un local d’oci.
Dissabte passat va ser detingut a la frontera del riu Runer un home no resident de 39 anys, per possessió de 0,5 grams d’speed i 152 de marihuana, quan accedia al Principat en un turisme particular. A banda, dissabte també va ser detinguda una dona no resident de 20 anys com a presumpta autora d’un delicte contra el patrimoni, pel furt de 42 cartrons de tabac per valor de 1.170 euros. El balanç també reflecteix la detenció de cinc persones per delictes contra la seguretat del trànsit, totes per conduir sota els efectes de l’alcohol.
Etiquetes
  • #6 MARKLIN2
    (20/11/18 18:30)

    ELS DELICTES ALS COMUNS ES TAPAN DEPRESA-CANILLO- SAN JULIA .PENITA.

    Respondre
  • #5 anòmalia
    (20/11/18 13:00)

    No t'equivoquis és violència quan apliques justícia amb menys de 24 hores per què hi han eleccions

    Respondre
  • #4 Manel
    (20/11/18 12:41)

    Cony! Si que surt barato robar en aquest pais...

    Respondre
  • #3 Joan Palomo
    (20/11/18 09:42)

    Sembla que disparar a la seu social de la policia o robar diners públics és una falta, no un delicte.

    Respondre
  • #2 Pere
    (20/11/18 08:37)

    Ja sabeu, podeu robar - ells en diuen "distreure o despistar"- fins a 15.000 €, que no passe res. Vinga, a robar carteres!.

    Respondre
  • #1 Sergi
    (20/11/18 08:37)

    Vergonyós!!

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts