Comprar roba per millorar videsRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La roba de segona mà és un tipus de producte que cada vegada resulta més interessant per al públic, a qui atrau la possibilitat d’ampliar el seu vestidor per un preu més baix que el que es pot trobar a les botigues. Aquesta és precisament la base de la iniciativa que Unicef Andorra desenvolupa a través dels Encants Vintage, un mercat solidari de roba de segona mà amb el qual la gent pot col·laborar amb les causes de l’organització comprant roba a un preu molt reduït.

Una gran varietat de productes s’ofereixen al públic amb preus que van dels dos als 25 euros. Els més de 15.000 euros que es van recaptar al mercat, que va finalitzar divendres passat, es destinaran a un projecte humanitari que està desenvolupant Unicef, l’objectiu del qual és millorar la vida dels infants del Congo. La directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, explica el programa i l’èxit que està tenint: “Treballem en la millora de l’accés als serveis socials de base: educació i salut. També treballem amb el registre de naixement i l’accés a l’aigua potable dels infants més vulnerables de la minoria ètnica autòctona. L’any 2013, a l’inici del programa, només hi havia 69 infants autòctons inscrits a l’escola i l’any passat ja hi havia 1.152”.

Però l’objectiu d’Unicef no només és millorar la vida dels nens del Congo. Segons explica Alberch, amb el mercat solidari també contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic, ja que la reutilització de roba allarga la seva vida, la qual cosa provoca una reducció de les emissions en la producció de roba nova i, per tant, optimitza el consum de la gent.

tracking