Sindicatura accepta el tràmit d'urgència de les lleis dels Demòcrates

Sindicatura va acceptar ahir la demanda del grup parlamentari demòcrata perquè els projectes i proposicions de llei que es troben en període d’esmenes tinguin caràcter d’urgència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sindicatura va acceptar ahir la demanda del grup parlamentari demòcrata perquè els projectes i proposicions de llei que es troben en període d’esmenes tinguin caràcter d’urgència. El vistiplau de Sindicatura suposarà que els consellers generals hagin d’acudir a les comissions en període fora de sessions, entre el gener i la primera meitat de febrer, per treballar els tretze textos legislatius que ara són d’urgència. D’aquesta manera, “no s’ha pres en consideració” el rebuig unitari de tots els grups de l’oposició. Així ho va considerar el conseller general de Liberals d’Andorra (L’A), Ferran Costa, que va titllar la decisió de Sindicatura de “despropòsit de Demòcrates per Andorra”. “És un de més”, va lamentar.

En declaracions al Diari, Costa va posar l’accent en què “el síndic general és el síndic de tots”. “El que fa és el joc de manera molt partidista a Demòcrates, responent a una estratègia clara”, va manifestar, al temps que va sub­ratllar el fet que “no s’entén com hi ha lleis que de la nit al dia tenen caràcter d’urgència”.

En aquest sentit, el representant parlamentari dels liberals va insistir en el fet que, durant una Junta de Presidents, l’oposició va oferir consensuar les lleis més importants a la majoria amb l’objectiu de treballar-les abans de la dissolució del Consell General. Una idea que el líder de L’A, Jordi Gallardo, ja va avançar en la roda de premsa unitària d’aquest dijous.

“Vam posar el tema sobre la taula en la Junta de Presidents de l’1 d’octubre. Vam demanar prioritzar algunes mesures per poder avançar més ràpid i llavors se’ns va respondre que no calia perquè ja s’havien entrat les mesures de l’habitatge i la del preu mínim del tabac”, va explicar Costa.

La resposta de L’A

Pel que fa a les possibles accions, el conseller liberal va descartar demanar l’empara del síndic general. “Està vist que no serveix per a res”, va afirmar. Pel que fa a l’amenaça de Gallardo de recór­rer al TC, Costa va posar en relleu que “cal discutir-ho tot de manera pausada i calmada”. “Encara no hem tingut temps per parlar sobre aquesta qüestió”, va sentenciar.

tracking