salut

Les ambulàncies d'Andorra podran traspassar les fronteres per atendre urgències

Les ambulàncies d'Andorra podran traspassar les fronteres per atendre urgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ambulàncies d’Andorra, Espanya i França podran traspassar les fronteres per atendre urgències fora dels seus territoris. El consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) es va reunir dimarts passat a Saragossa per aprovar la seva estratègia pirenaica, en la qual s’inclou aquesta possibi­litat.

Les ambulàncies no poden traspassar les fronteres perquè els sanitaris que es traslladen en aquestes no estan enregistrats en els col·legis de metges dels països veïns, per la qual cosa no tenen la capacitat d’actuar en aquests territoris. Un dels objectius d’aquesta estratègia pirenaica és eliminar aquesta trava per millorar i donar una millor atenció sanitària a Andorra i la zona pirenaica d’Espanya i França.

El secretari general de la CTP, Antonio Pascual, assenyala que la intenció és que abans de l’octubre del 2019 s’hagin signat els acords entre els col·legis de metges i els organismes competents en matèria de sanitat. Pascual explica que aquest “és un petit projecte” que està cofinançat per la Unió Europea i que compta amb una inversió de 20.000 euros. A més, hi afegeix que “és un primer pas que pot portar a un acord molt més ampli al voltant de la salut a les fronteres”.

tracking