x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

La família Cachafeiro compra l'hotel Pol

Ha adquirit l’immoble per 3,3 milions a Crèdit Andorrà amb la intenció de fer-hi habitatges
L'històric hotel Pol té ja nous propietaris.

La família Cachafeiro compra l'hotel Pol per 3,3 milions d'euros

L'històric hotel Pol té ja nous propietaris.

ARXIU
Actualitzada 14/11/2018 a les 12:41
El preu de sortida de la segona subhasta eren 3,12 milions d’euros, la meitat de la quantitat en què havia estat taxat (6,25). Uns mesos abans s’havia fet un primer intent de trobar comprador per a l’edifici i no havia donat resultats. El segon, tampoc. S’hi van acostar alguns observadors, però no hi va haver cap dita. Tampoc a la subhasta de béns que guardava l’interior del negoci (mobiliari, electrodomèstics...), valorats en 48.467 euros. Per tant, Crèdit Andorrà va executar l’embargament i l’immoble va quedar formalment a les seves mans. Uns dies després, però, la família Cachafeiro va mostrar interès per adquirir-lo. La pretensió, segons fonts consultades, era antiga malgrat que cap representant de la família havia acudit a la subhasta. Finalment, l’entitat bancària i els Cachafeiro han arribat a un acord i la compra s’ha tancat per uns 3,3 milions d’euros, xifra propera al preu de sortida de la segona subhasta. Segons les mateixes fonts, la intenció inicial dels nous propietaris és que l’hotel Pol pugui tornar a funcionar, amb els arranjaments necessaris, com a establiment hoteler. La final, però, és fer-hi les obres necessàries perquè pugui ser reconvertit en apartaments.
L’hotel Pol, situat a l’avinguda Verge de Canòlich, és un negoci històric de la parròquia laurediana. Va néixer com a fonda la dècada dels trenta del segle passat i a mitjan dècada dels vuitanta es va reformar per adaptar-se als nous temps i a les demandes dels turistes. La mort dels darrers propietaris, Maria Rosa Pol i Amadeu Piqueras, va ser el desenllaç del negoci, però el declivi ja havia començat abans. Els darrers anys, quan ja només hi vivia la propietària, Maria Rosa Pol, es dedicava essencialment a llogar habitacions a persones que vivien a temps complet. L’hereu, el fill de la parella, Amadeu Piqueras Pol, no viu al país i no ha contestat als múltiples requeriments pels deutes acumulats per l’establiment hoteler. La subhasta era la darrera oportunitat per saldar els deutes contrets.

L’hotel està tancat des de fa alguns anys i el comú va decidir tapiar-lo per evitar que ningú hi pogués entrar. En aquests temps s’han abordat algunes alternatives per a l’edifici com ara esdevenir residència d’estudiants aprofitant que està a tocar de la Universitat d’Andorra o una residència per a gent gran. Cap de les dues possibilitats va fructificar. Ara la compra per part dels Cachafeiro suposa una nova oportunitat per a l’immoble. Els Cachafeiro són propietaris de l’hotel Roc de Caldes i també de l’Starc, a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella, però que mai ha arribat a obrir. El comerç és l’altra pota del negoci familiar. Actualment la família manté un plet pel Punt de Trobada amb els propietaris de l’edifici i el grup Pyrénées.
  • #4 The Observer
    (14/11/18 18:11)

    El preu de sortida en subhasta era de 3,12 milions d'euros i aquests senyors n'ofereixen 3,3.
    Tot molt normal

    Respondre
  • #3 lluis
    (14/11/18 13:08)

    Massa car i tot, per ser a Sant Julià. Un altre hotel al centre de la parròquia esta per llogar. De fet, el centre de Sant julià esta mort comercialment i quan facin la variant ja serà la decadència total de la parròquia. Però, es el que han votat els lauredians.

    Respondre
  • #2 Toni
    (14/11/18 09:48)

    poden sortir uns apartaments molt macos, i la planta baixa un mini punt de trobada. ¿ però caldrà fer una rotonda a la plaça de la germandat ?

    Respondre
  • #1 El crepuscle d'una parròquia
    (14/11/18 09:22)

    La història de l'hotel Pol és un exemple que il·lustra a la perfecció la història de Sant Julià dels darrers deu anys: el factor Naturlandia no va aturar la degradació progressiva i tancament final de l'hotel. I Naturlandia no animarà a una reobertura d'un renovat hotel.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts