Temporada d'esquí

Les estacions preveuen vendre més forfets

Grandvalira i Pal-Arinsal confien a augmentar entre un 2% i un 3% els dies d’esquí, i les previsions se situen en l’11% a Ordino-Arcalís

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’acord per mantenir la marca Grandvalira ha tranquil·litzat tot el sector de la neu, que ara encara el nou curs amb optimisme. Així ho va destacar el gerent d’Andor­ra Turisme, Betim Budzaku, que ahir va fer de mestre de cerimònies en la presentació de la temporada d’hivern a les estacions del país. “Fa quinze dies la situació era molt difícil i no esperàvem aquest inici tan bo”, va apuntar tot just a l’inici d’un acte marcat per la positivitat dels dos principals dominis esquiables. De fet, després d’uns mesos d’incertesa, els responsables de les estacions esperen que pugui ser un any de creixement, sobretot en el cas de Vallnord Ordino-Arcalís.

El director, Xabier Ajona, va explicar que confien a arribar als 200.000 dies d’esquí i superar així d’un 11% els 180.000 aconseguits durant la temporada passada. “El creixement dependrà molt de la meteorologia. Però amb l’impacte positiu de l’oferta conjunta de Grandvalira més la garantia de servei que donarà el telecabina de Tristaina pensem que és un objectiu perfectament assolible”, va argumentar. A l’altra pota de Vallnord, Pal-Arinsal, la previsió és arribar fins als 550.000 dies d’esquí, un 2% més que la campa­nya anterior. El director, Josep Marticella, va assenyalar que “és un creixement moderat, tenint en compte que l’any passat ja vam créixer per sobre d’aquesta xifra”. De la seva banda, el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, va avançar que la previsió de creixement per al domini és “d’un 2,5% aquesta temporada” fins a superar el total d’1.900.000 esquiadors, sense comptar-hi Arcalís.

Inversió total de 24,4 milions

Una previsió general de millora vinculada fonamentalment a les inversions per fer les estacions més atractives. Els camps de neu sumen un total de 24,4 milions d’euros en inversió per a l’hivern.

En concret, Grandvalira “ha destinat 10,4 milions d’euros” a les novetats de la campanya. Tor­reño, que es va congratular pel quinzè aniversari de la marca, va destacar la renovació del vestíbul del Funicamp, la posada en marxa d’un nou teleesquí al Pic Negre 2 i la millora de les pistes dedicades als públics debutant i familiar.

El director general de Grandvalira-Nevasa va anunciar que la zo­na infantil del sector de Canillo inclourà enguany una nova atracció. Es tracta d’un tobogan de muntanya que Alfonso Torreño va definir com un “mini-Tobotronc”, similar al de Naturlandia i que tindrà 555 metres de baixada i 180 metres de pujada. Es preveu que estigui enllestit a mitjan de-sembre i que pugui començar a funcionar a partir de Nadal, tot i que el tobogan estarà operatiu tant a l’hivern com a l’estiu.

De la seva banda, la inversió a Ordino-Arcalís se situa al voltant dels 8 milions d’euros. “La més important és la del nou telecabina de Tristaina”, va assenyalar Xabier Ajona, i “permetrà no tenir dependència del telecabina de la Basera”. El giny disposa de vint cabines, amb una capactitat per transportar 1.200 persones l’hora. Així mateix, el director de l’estació ordinenca va posar l’accent en la renovació de les canonades d’aigua de la pista de les Ca­nals i l’adquisició de diferents aparells d’innivació artificial.

Pel que fa a Pal-Arinsal, la inversió per a la temporada ha estat de 6 milions d’euros. Així ho va ma­nifestar Josep Marticella, que va destacar la nova bassa d’Arinsal, de 21.000 metres cúbics, perquè “permetrà aprofitar les finestres de fred i facilitarà el cultiu de neu en prop de 207 hectàrees”. Marticella també va destacar l’estrena de la pista de Comallemple, a Arinsal, una blava per a debutants que connecta amb la zona de les Marrades. A més, l’estació massanenca ha eixamplat les pistes del Planell i del Gall, i ha creat un nou circuit d’esquí de munta­nya al coll de la Botella.

ARCALÍS ANUNCIARÀ DIJOUS SI OBRE EL DISSABTE 17

Ordino-Arcalís serà la primera estació del Principat a obrir les portes. Tot i que la idea original era iniciar la temporada el 17 de novembre, la data definitiva està en suspens, en espera de les condicions meteorològiques. Ajona va recordar, però, que “l’objectiu és obrir aquest dissabte” perquè “el sector de la Coma presenta una situació que ens permet avaluar-ho”. Amb tot, va reconèixer que “hi ha previsió que no faci fred, ni que no hi hagi noves precipitacions”. Per tant, “allargarem la decisió final cap al dijous al matí”. No obstant això, el director del camp de neu va apuntar que des de l’estació ja “s’està treballant en l’estructura de serveis per al 17 de novembre” per estar preparats en cas que finalment s’obri dissabte.

MARTICELLA DIU QUE A PAL-ARINSAL S'HA ACTUAT AMB "RIGOR"

“Hem estat capaços de transformar una notícia molt dolenta en una notícia en positiu”. El director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, es va referir així al sabotatge que van patir recentment tres ginys i va apuntar que les expectatives de l’estació massanenca no es ressentiran per l’incident. Marticella va explicar que “s’ha transmès confiança, fiabilitat, responsabilitat i rigor” a l’hora de reparar els desperfectes i va destacar que, des del sabotatge, la vigilància habitual als edificis s’ha fet extensible als ginys més importants. A més, va voler agrair les mostres de suport de la resta de camps de neu. En aquest sentit Ajona va subratllar que “tots estem exposats a un sabotatge com aquest” i Torreño va desitjar que “quedi en un malson”.

Les estacions preveuen vendre més forfets

Les estacions preveuen vendre més forfets

tracking