Reportatge

Una cinquantena de cambrers demostren les seves habilitats

Demà se celebra la Mostra Gastronòmica i com a prèvia ahir es va dur a terme una cursa de cambrers guanyada per Juan José Constantino.

Una cinquantena de cambrers demostren les seves habilitatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrers amb safates amb cerveses caminant a tot drap, esquivant obstacles i intentant arribar sans i estalvis amb el líquid daurat que tal com diria Hommer Simpson “és la causa i solució de tots els problemes del món”. I no, no es tracta de l’Oktoberfest de Munic, ni d’un bar ple de gom a gom per la retransmissió televisiva de l’enèsim Barça-Madrid, el partit del segle. No, es tracta de la tercera edició de la cursa de cambrers que, organitzada per l’Escola d’Hostaleria Vatel, es va dur a terme ahir al Centre de Congressos d’Ordino, coincidint amb la celebració demà de la Mostra Gastronòmica d’Andorra al mateix edifici. Van ser finalment 51 els participants en la competició, tot i que inicialment s’havien inscrit 60. La majoria estudiants d’hostaleria del Lycée, tot i que també van participar professionals del sector. Malgrat aquesta competència, el guanyador final va ser un estudiant, concretament José Juan Constantino, alumne del centre francès. Es va imposar en una disputada final al professional Nicolás Chapo. El podi el va completar el també professional Alejandro Gobbi, en una cursa per al tercer i quart en la qual el seu rival va tenir la mala sort de quedar desqualificat quan li va caure una de les cerveses que portava a la safata. Com a premis, 400, 150 i 50 euros, respectivament, per als tres primers a més d’entrades per al Centre Esportiu d’Ordino.

Tant en les eliminatòries com en les finals, els competidors van haver de superar una sèrie d’obstacles i van haver de fer uns recorreguts especials. Tot intentant arribar a la meta el primer i amb la cervesa que portaven a la safata plena. Demà ho faran amb públic real.

Una cinquantena de cambrers demostren les seves habilitats

tracking