Política

Pintat té el suport de Naudi i Camp per a la tercera via

El polític lauredià afirma que els cinc consellers d’UL i de la Massana treballen en el projecte per articular “una alternativa” a les eleccions

Pintat té el suport de Naudi i Camp per a la tercera viaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera via comença a agafar forma. Malgrat que encara es troba en un estat embrionari, els cinc consellers generals que formen part d’Unió Laurediana-Independents per la Massana al Consell General ja posen fil a l’agulla per elaborar el programa i teixir els suports necessaris. A banda de comptar amb els consellers lauredians Carine Montaner i Josep Majoral, el president del grup mixt, Josep Pintat, també disposa del suport dels representants massanencs Carles Naudi i de Joan Carles Camp, que formen part de la plataforma Ciutadans Compromesos.

Tot i que els últims comicis generals l’estructura política no es va presentar amb les seves pròpies sigles a les territorials, el projecte de la tercera via intenta buscar una complicitat amb membres de la formació parroquial, que ha mostrat la seva solidesa en les anteriors cites a les urnes. “El que sí puc dir és que el senyor Carles Naudi i el senyor Camp tenen tota la predisposició per estar en aquesta tercera via”, diu Pintat, que al mateix temps afirma que el projecte per articular les futures llistes s’està duent a terme perquè “hi ha aquesta voluntat de cercar una alternativa”. “Cadascú fara les aproximacions amb aquells amb els quals ho hagin de fer”, diu el conseller general, que s’ha posat a disposició per liderar el projecte i que compta amb el suport dels cinc consellers.

Al mateix temps, Pintat assegura que el projecte vol aixoplugar més sensibilitats i que la proposta “va més lluny”. “El que volem és que això sigui extensible a tot el país”, diu el polític lauredià, que espera consumar la proposta. “Ho estem plantejant a la gent amb la qual tenim suport i per tant, en aquests moments, aquí anem tots agafats de la mà”, explica el representant, que afirma que “totes les persones tenen el peu a alguna parròquia, i per tant, tothom aportarà el seu granet de sorra”. Alhora, Pintat nega haver tingut cap contacte personal amb els exliberals d’Escaldes-Engordany, tot i que assegura que “no tanca portes” a ningú.

“INTERCANVI D’IMPRESSIONS”

D’altra banda, sí que ha intercanviat “impressions” amb Virtus Unita, però sense que de moment se’n transcendeixi cap acord. “Ells són un grup d’opinió i jo no sé quin és el seu posicionament ni sé el que es farà”, diu Pintat, que al mateix temps comenta que els representants immersos en el projecte segueixen tenint com a “prioritat” la seva feina al Consell General.

Tot i això, a falta de com a molt cinc mesos per a les eleccions generals, els engranatges ja funcionen. “En aquest moment estem treballant per acabar de concretar tot el que han de ser les línies mestres d’aquest projecte per poder-ho explicar a tota la gent que ens ha donat suport i per poder-ho organitzar”, afirma Pintat, que concreta que “és un tema que hem valorat molt detingudament i pensem que és de responsabilitat política poder-lo tirar endavant”. El polític lauredià descarta un pacte amb DA, i si bé admet que hi va haver contactes amb la formació taronja, les dues sensibilitats estan ara mateix “en posicions molt diferents”, sobretot pel que fa a la qüestió de l’acord d’associació amb la UE. Pintat també lamenta que la legislatura hagi estat “convulsa i plena de sotracs”, amb textos legislatius amb els quals “hem hagut de fer marxa enrere” i amb propostes que han acabat generant incertesa jurídica.

Preguntat pels suports viables a parròquies altes, Pintat diu que la feina que estan fent ara mateix és “estructurar-se i organitzar-se”. “La nostra feina és intentar passar el nostre missatge no a parròquies, sinó a persones”, afirma el representant.

tracking