Discrepàncies entre l'executiu i la CASS per les baixes dels funcionaris

La CASS desmenteix Jover i diu que serà el Govern qui pagui al centenar de treballadors que no van cobrar les del mes d’octubre

Discrepàncies per les baixes dels funcionaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i la CASS es van contradir mútuament ahir sobre qui pagarà la baixa laboral que un centenar de funcionaris no han cobrat aquest mes d’octubre i que tantes queixes han generat entre la plantilla. La parapública va emetre un comunicat on explicava que ja han enviat “l’arxiu a Funció Pública perquè realitzi el pagament”, una frase que contradeia les paraules que el ministre d’Educació, Eric Jover, en substitució de la ministra de la Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, va pronunciar en la sessió de control i que deien que “demà [per avui] tindran el cobrament per part de la CASS com estava previst”.

Etiquetes:

En el comunicat, la parapública va recordar que és Govern qui ha de fer front a aquest pagament, ja que no serà fins al novembre quan assumiran aquesta competència i feia un històric del canvi de model el qual, segons Jover “van ser els mateixos treballadors públics que en la comissió de la mútua van fer el canvi a causa de certes incidències”. La CASS va indicar que estava preparada per assumir el pagament dels aturs dels funcionaris l’1 de gener passat, com estava previst, però va ser l’executiu qui els va demanar que ho endarrerissin fins al mes d’abril. Posteriorment, els van demanar una nova pròrroga fins a l’octubre, moment en el qual entrava en vigor el reglament de la mútua de Govern i va ser aleshores quan els van informar que es faran càrrec del pagament de les baixes a partir del tres de novembre. A finals d’octubre, alguns treballadors es van dirigir a les seves oficines, enviats per l’executiu, perquè no l’havien cobrat però com que no n’assumien aquesta competència fins al novembre, els derivaven de nou a Funció Pública. Jover, per la seva part, insistia que “trobo normal que el ministeri els enviés a la CASS perquè era ella la responsable de fer el pagament, però tots ens vam posar a treballar per trobar la solució el més ràpid possible” i va defensar “l’agilitat” amb la qual s’ha reaccionat, “la incidència ha generat un retard només de quatre o cinc dies”.

La parapública lamentava la situació i concloïa que a partir del novembre ja es farà càrrec i pagarà a mes vençut o dos dies després de l’alta laboral, com es fa amb la resta d’assegurats.

tracking