projecte de pressuP0ST

Cinca treu pit i recorda que si no hi hagués deute, el pressupost 2019 estaria equilibrat

Cinca treu pit i recorda que si no hi hagués deute, el pressupost 2019 estaria equilibratFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va assegurar ahir que si l’Estat andorrà no tingués endeutament, el pressupost 2019 estaria totalment equilibrat. Segons Cinca, l’actual estructura d’ingressos és suficient per fer front al nivell de despeses i garantir, al mateix temps, l’Estat del benestar. Segons va assenyalar el ministre, el projecte de llei del pressupost del 2019 manté la política pressupostària iniciada l’any 2012, que “ha permès consolidar la diversificació dels ingressos i la tendència cap a l’equilibri pressupostari”. Per primera vegada, “fruit de la gestió acurada que s’ha dut a terme els darrers anys”, es demostra la capacitat de l’Administració de generar prou ingressos per fer front a les despeses i inversions. De fet, Cinca va assenyalar que tot i ser el primer pressupost que ho aconsegueix, les darreres liquidacions pressupostàries ja ho han fet o han estat molt a prop d’aquest equilibri.

Cinca es va felicitar perquè per primer cop el pressupost acompleix amb escreix els requisits de la Llei de sostenibilitat financera i estabilitat pressupostària fiscal.

Respecte a les transferències de capital, el ministre va destacar que es redueixen en un 4,7% i va apuntar que s’incrementen les inversions en infraestructures i edificis en detriment de les inversions en la xarxa viària. Entre les inversions previstes més rellevants, el ministre va assenyalar la unitat de radioteràpia, l’adaptació de l’edifici de l’antiga residència Solà d’Enclar per ubicar-hi el centre residencial d’educació intensiva, les obres a l’edifici de Ràdio Andorra i les millores a l’escola andorrana de Santa Coloma.

tracking