Una empresa, denunciada per no fer contracte ni papers

El demandant no tenia regularitzada la seva situació laboral ni residencial

Una empresa, denunciada per no fer contracte ni papersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador ha posat una denúncia a la policia i a la inspecció de treball contra una empresa xinesa instal·lada al país. Els motius de la demanda són la manca de regularització de la seva situació laboral i residencial al país, l’impagament de la meitat del treball realitzat per a la compa-nyia i l’incompliment d’un acord d’habitatge per la cessió d’un apartament al qual van arribar.

Etiquetes:

L’home, resident a Espanya, assegura que va estar treballant per a l’empresa durant prop de dos mesos sense que aquesta li tramités el contracte ni el permís de residència. El denunciant afirma que la companyia li va pagar en mà un dels mesos en quatre terminis i que encara no li ha retribuït el treball que va realitzar el segon mes. Segons declara l’afectat, l’empresa li va tallar la línia telefònica i li va inhabilitar el cor­reu electrònic de treball, la qual cosa va interpretar com un trencament de la relació laboral, que assenyala que es basava en un precontracte i en una carta d’intenció.

L’home assegura que es van produir més irregularitats durant el temps que va treballar per a l’empresa, com els casos d’altres treballadors sense regularitzar i impagaments a altres empleats i a proveïdors. A més, manifesta que l’empresa va incomplir l’acord al qual van arribar per a la cessió d’un apartament per a ús exclusiu. Segons indica el denunciant, es va veure obligat a abandonar l’habitatge durant dos dies perquè aquest fos ocupat per una altra persona. Després, assegura que va haver de compartir l’apartament amb un home de nacionalitat xinesa que treballa per a l’empresa, abans que li comuniquessin que abandonés l’apartament. La companyia inclús el va amenaçar de dur-lo a les autoritats en cas que aquest no sortís de l’habitatge. Ara, l’empresa li reclama dos mesos d’arrendament, tot i que assenyala que s’especificava que l’apartament entrava dins de l’acord laboral. A banda de les irregularitats en la seva situació laboral i residencial, l’afectat també denuncia que el mes de juliol va treballar 28 dies amb una mitjana de 12 hores per jornada.

El treballador qualifica els fets com “una estafa no només laboral, sinó de drets humans”. De fet, el denunciant assegura que l’empresa li ha ofert diners perquè no denunciés, tot i que no ha pogut posar-se en contacte amb la companyia més que a través de l’advocat d’aquesta. Segons indica l’afectat, la companyia no té oficines al país, per la qual cosa no es pot comunicar amb els responsables.

tracking