reportatge

Molt més que un festival de compres

L’Andorra Shopping Festival celebra la seva sisena edició i ja omple els principals carrers comercials d’Andorra i Escaldes-Engordany. Centenars de turistes visiten el país aquest cap de setmana per adquirir productes i gaudir de les activitats que s’organitzen.

Els turistes gaudeixen de l'ambient festiu de l'Andorra Shopping
detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

No cabia ni una agulla ahir a les principals zones comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L’Andorra Shopping Festival està registrant unes xifres d’afluència més que positives i només cal donar un cop d’ull als carrers per adonar-se que aquest esdeveniment, celebrat estratègicament en el pont de Tots Sants, resulta d’allò més atractiu per als turistes. Bona prova són les cues que es van formar ahir per entrar al país, les quals arribaven fins a la Seu d’Urgell i s’estenien quatre quilòmetres més des de la frontera del país fins al centre de Sant Julià.

La Natàlia i el Santi van tenir sort de no patir aquests problemes de trànsit. Ells, que venen des de Madrid, asseguren que no sabien res de les cues i que van entrar al Principat sense complicacions. Tampoc coneixien l’Andorra Shopping Festival, però es van emportar una bona primera impressió de la iniciativa: “No coneixíem el festival, però ens està agradant molt. Ara aprofitarem per fer compres”. Ho expliquen després de sortir de Caldea, afegint que al llarg d’aquests dies visitaran també Naturlandia i els llacs de Tristaina. “Farem una visita completa al país”, comenten mentre, de fons, un fil musical posa la banda sonora al primer dia d’Andorra Shopping Festival. Un grup toca a l’avinguda Carlemany i la gent s’atura per gaudir de la música i gravar l’actuació amb els seus telèfons.

L’ambient festiu convida a participar en les activitats que s’organitzen al carrer. Aquest és el cas de la Maria Rosa, que ve des de Matadepera, Barcelona, i ja és una habitual de l’Andorra Shopping Festival: “És la tercera vegada que venim al festival. Venim sobretot per les activitats, però també aprofitem per a comprar”. De fet, hi ha persones que, com la Marisa i la seva família, visiten Andorra durant aquests dies expressament per l’Andorra Shopping Festival. L’oportunitat de participar en les activitats i de fer compres als comerços és un bon incentiu per visitar el Principat. Malgrat això, la visita d’aquesta família va ser d’allò més curta, ja que no van arribar a gaudir ni tan sols del concert que es va celebrar a les 20.30 hores a la plaça Coprínceps. Al llarg de la tarda, l’escenari es va preparar per acollir We love Queen, un homenatge a la mítica banda que va ser pràcticament una cerimònia religiosa per als assistents.

Mentre l’escenari de We love Queen s’omplia amb elements que ben bé recordaven els d’una església, Simon i Lucy baixaven l’avinguda Carlemany cap a Andorra la Vella. La seva visita, que els va portar a fer gairebé 800 quilòmetres des de Nantes, té com a objectiu gaudir de la muntanya i també, com la majoria de gent que transitava ahir Andorra la Vella i Escaldes Engordany, “fer algunes compres”. Malgrat això, l’Andorra Shopping Festival no és només això. La varietat d’activitats, tallers i concerts que presenten l’avinguda Meritxell i l’avinguda Carlemany des de dijous són el tret de sortida d’una iniciativa que continuarà oferint a turistes i residents un bon motiu per visitar les principals zones comercials d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i també el Pas de la Casa, on de la mateixa manera que a les parròquies centrals, es podrà gaudir del festival del comerç fins a l’11 de novembre.

Molt més que un festival de compres

Molt més que un festival de compres

tracking