societat

El 74% dels aturats inscrits al servei d'Orientació troba feina

La nova figura del prospector laboral genera un centenar d’ofertes de treball

El 74% dels aturats inscrits al servei d'Orientació troba feinaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va presentar ahir, juntament amb la cap de l’àrea d’Ocupació, Laura Vilella, les millores implantades recentment al servei, que “ha hagut d’evolucionar al ritme de l’economia i de la societat”, va apuntar el ministre. Per aquest motiu “s’han revisat els processos, per a una atenció més individualitzada”. Un dels més destacats és la creació del servei personalitzat d’orientació laboral, que ajuda les per­sones que busquen feina a poder adaptar-se millor a les necessitats del mercat.

Des de la posada en funcionament, el març del 2017, s’han comptabilitzat un total de 377 pri­meres orientacions laborals. El 74% d’aquests entrevistats ha trobat feina, mentre que un 2% ha hagut de rebre la prestació per desocupació involuntària.

D’altra banda, Espot va explicar que el servei d’Ocupació és “més proactiu” gràcies a la introducció del prospector laboral, el segon trimestre d’enguany. Es tracta d’una persona que contacta amb les empreses per conèixer-ne les necessitats. Així, ha aconseguit generar un centenar d’ofertes de feina a tot el país.

tracking