Cita anual

Martí desitja que Espot sigui el seu successor

El cap de Govern destaca “la gran sensibilitat” i el “caràcter diferent” del candidat de DA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va lloar ahir durant la inauguració de la fira el candidat de Demòcrates per Andorra (DA) per a les pròximes eleccions, el ministre d’Afers socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. “És una bona notícia. És un excel·lent candidat”, va manifestar Martí sobre que el ministre acceptés la proposta de la formació taronja per a tractar ser el pròxim cap de Govern. “Desitjo fermament que sigui el meu successor”, va manifestar Martí, que no va estalviar en lloances cap al nou candidat de DA. “Té una gran sensibilitat, però sobretot és una persona molt reflexiva, amb un caràcter diferent. Això portarà un nou impuls”, va assenyalar el cap de Govern, que va recordar que DA “tenia diversos candidats, però s’ha arribat a la conclusió que era el millor”. D’altra banda, Esteve Vidal, secretari general de DA, va considerar que Espot “és un candidat que té un bon cartell electoral i que ens permet que el partit surti reforçat”.

L’oposició també va fer una valoració del nou candidat de DA per a les pròximes eleccions. Carles Naudi, conseller general del grup mixt, va revelar que ja era “mig conegut per tots que acabaria sent el Xavier Espot”, a qui, “com a precandidat”, li desitja que tingui “encerts”, perquè “si acaba sent ell qui ha de ser cap de Govern, l’últim que voldria és que ho fes malament”. Naudi desitja que Espot ho faci “millor” que el “desastre que ens ha portat fins ara aquest partit”. “Estem molt decebuts amb els últims 8 anys de Govern de DA”, va manifestar. D’altra banda, la consellera general independent, Sílvia Bonet, considera que Espot “és una persona que durant aquests temps [...] ha treballat força i és de molta vàlua”, a més de desitjar-li bona sort.

ELS PRESSUPOSTOS BEN A PROP

Martí va revelar durant la fira que la setmana que ve entraran els pressupostos, tal com li va assegurar el ministre de Finances, Jordi Cinca. “El nostre compromís és que entrarem els pressupostos abans que acabi el mes. És la nostra obligació legal”, va manifestar Martí. “Sabem que no convocaré les eleccions fins que els pressupostos estiguin aprovats”, va avançar el cap de Govern. “Som conscients que és un text major”, va afirmar Martí, que va destacar que els consellers generals han de tenir temps de “poder-los examinar”.

Finalment, sobre les dues primeres famílies de refugiats sirians que van arribar dijous a Andorra, Martí va afirmar que “han de tenir el temps d’adaptar-se a la nova situació”, i va revelar que encara no els ha visitat.

AJONA GARANTEIX QUE VALLNORD "NO TÉ DATA DE CADUCITAT"

La continuïtat de Grandvalira i la seva ampliació a l’estació Ordino-Arcalís no ha posat en dubte l’estabilitat de la marca Vallnord. Ho va explicar ahir el director general de l’estació ordinenca, Xabier Ajona, que va garantir que “ara per ara Vallnord no té data de caducitat”. En declaracions al mitjans de comunicació a la fira, Ajona va refermar que “ara mateix tot segueix a Vallnord com era fins ara”, si bé va reconèixer que “les societats estem treballant i parlant de quins són els camins que se’ns obren de cara al futur”. Pel que fa a la integració d’Arcalís a Grandvalira, el director va subratllar que aquest moviment “suposa un pas més endavant, suposa reforçar tota l’estratègia que hem portat tots aquests anys i més alternatives per als clients per poder esquiar a Arcalís”. Precisament, Ajona va anticipar que l’estació ordinenca seguirà oferint el seu forfet de dia i que a hores d’ara s’està treballant en un altre forfet perquè el client d’Arcalís “pugui accedir a Grandvalira”. “Per tant, la línia de treball és en dos vessants”, va argumentar. Amb tot, va subratllar que el passi d’Ordino-Arcalís patirà un augment de preu vinculat a les “inversions que ara mateix està tenint l’estació”. Finalment, Xabier Ajona va manifestar que “Ordino-Arcalís no s’ha plantejat posar en marxa un forfet de temporada propi”.

ELS SINDICATS ESPEREN RECOLLIR 1.500 SIGNATURES PER A LES ILP

Els sindicats continuen amb la seva campanya per tirar endavant les iniciatives legislatives populars (ILP) en favor del canvi de la llei electoral i per castigar la corrupció política, i confien que la Fira de la capital doni una empenta a la recollida de signatures. En aquest sentit, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i portaveu de la Plataforma Sindical, Gabriel Ubach, va destacar ahir que esperen “arribar a les 1.400-1.500 signatures durant aquests tres dies” a l’estand de la plataforma al recinte firal. En declaracions al Diari, el sindicalista va apuntar que aquesta “seria l’arrencada, perquè després farem un treball per passar per tots els comerços i centres de treball per poder fer signar a tots els treballadors d’Andorra”. De fet, Ubach va recordar que són necessàries entre 2.500 i 3.000 adhesions de ciutadans amb nacionalitat andorrana per poder presentar les ILP al Consell General. L’objectiu dels sindicats, però, “és tenir unes 5.500 com a mínim, que són els vots que va tenir Toni Martí”, va subratllar Ubach. “Uns vots que van servir per fer una majoria absoluta amb el 35% de l’electorat i nosaltres esperem tenir aquest 35%”, va afegir. Pel que fa a la nacionalitat dels ciutadans signants, el líder de l’USdA va posar l’accent en el fet que s’ha fet un formulari “per a andorrans que comptaran en les ILP” i alhora un altre per a residents. “Presentarem les ILP amb les signatures dels andorrans, però també volem demostrar que molts residents estan d’acord amb la llei de responsabilitat política i en el canvi electoral”, va argumentar. D’altra banda, Gabriel Ubach va manifestar que l’assemblea general de sindicats de funcionaris se celebrarà “després de Tots Sants”. Una trobada en què es podria votar la vaga.

tracking