Societat

Arriben les dues primeres famílies de refugiats al país

Els membres de la Comunitat de Sant Egidi han rebut aquesta matinada els sirians a l'aeroport del Prat i els han acompanyat al Principat, on ja s'hi troben en procés d'instal·lació

Arriben les dues primeres families de refugiatsComunitat de Sant Egidi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues primeres famílies de refugiats sirians que viuran a Andorra han arribat aquest matí al Principat, on han estat rebudes per representants dels ministeris d'Afers Exteriors i d'Afers Socials en un acte privat. Les set persones que han arribat aquesta matinada a l'aeroport del Prat han estat acompanyades fins el Principat per membres del servei d'atenció a les persones refugiades del Govern, així com per representants de la Comunitat de Sant Egidi. Després de l'acollida al Principat, on han compartit un dinar, els refugiats sirians provinents del Líban han estat acompanyats pels serveis socials fins les seves llars a Andorra la Vella i Sant Julià, on ja s'estan instal·lant. Govern no ha previst cap acte públic amb els refugiats, amb l'objectiu de procurar un procés d'acollida i d'integració de les famílies respectuós amb la seva intimitat, segons un comunicat de l'executiu.

L'acolliment surt del protocol d'acord que van signar l'executiu i la Comunitat de Sant Egidi el mes de maig passat, pel qual el Principat es farà càrrec d'un total de vint refugiats sirians que es troben al Líban, on es van establir provisionalment escapant de la guerra i que es troben en condicions de vulnerabilitat. Govern preveu l'arribada de la resta de refugiats sirians en els propers mesos, segons el comunicat.

tracking