justícia

Admesa la querella contra cuidadors del CAI

La mare d’una menor denuncia presumptes maltractaments per part de dues educadores

Admesa la querella contra cuidadors del CAIARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana la querellant va ratificar la denúncia davant la batlle, que va informar les parts de l’admissió a tràmit. Ara s’obrirà la investigació sobre els fets denunciants, dos episodis diferenciats que per als denunciants poden ser constitutius d’una con­travenció penal de maltractaments i dels quals es responsabilitza dues educadores del centre d’acolliment d’infants (CAI). El primer hauria tingut lloc el maig d’aquest any quan una monitora hauria donat presumptament una empenta a la noia mentre feien una activitat. En relació al segon incident, la família denuncia que la menor, adolescent, va estar alguns dies malalta però que els responsables del centre no la van dur al metge. Quan ho van fer els pares, en constatar que la noia es trobava malament, el doctor li va diagnosticar una bronquitis i els hauria explicat que hauria d’haver estat tractada abans.

L’advocat de la família, Alfons Clavera, va assenyalar que l’admissió a tràmit de la denúncia ha de servir per aclarir els fets i que demanarà la pràctica de diferents proves, documentals i també alguna de testifical. La decisió dels pares de portar l’afer a la justícia va estar motivada per un darrer incident que va afectar la filla, que va ser ingressada per una ingesta de pastilles. Els fets van succeir després que l’adolescent hagués estat al domicili familiar i les píndoles se les hauria endut de casa. Però per a la família es va tractar d’un símptoma més de mancances en la gestió del centre d’acolliment de menors, sobretot tenint en compte que la noia ja havia protagonitzat un incident similar i per tant s’havia d’estar més pendent d’ella.

Precisament el lletrat de la família va anunciar la imminent presentació d’una nova acció judicial contra el centre per aquest episodi anterior de la ingesta de pastilles. En aquest cas la noia va agafar fàrmacs del propi centre d’acolliment. També es denunciarà la lesió a la mà que va patir en enganxar-se amb la xarxa de protecció que voreja la parcel·la on està ubicada la Gavernera. La lesió s’hauria produït durant un intent de fugida de les instal·lacions. Per la representació lletrada de la família, en aquests casos el que s’estaria posant en dubte és que els responsables de la Gavernera haguessin exercit les funcions que els pertoquen de vigilància.

Arran de la denúncia, el ministre d’Interior i Afers Socials, Xavier Espot, i els responsables del centre van defensar la feina dels professionals que hi treballen i també els protocols d’actuació. Respecte dels episodis concrets recollits a la querella admesa a tràmit, l’administració va argumentar que no hi va haver una empenta intencionada d’una educadora, i sobre la manca d’atenció mèdica, que la nena no va informar que tenia tos.

tracking