reportatge

La cadena solidària aplega més de 400 alumnes d'escoles lauredianes

400 alumnes de primera ensenyança de Sant Julià participen en la tercera cadena humana solidària d’aliments en benefici de Càritas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conscienciar sobre la pobresa i la manca d’aliments, i ajudar les persones més necessitades ha estat l’objectiu de la tercera cadena solidària d’aliments que es va celebrar ahir a Sant Julià de Lòria i que estava organitzada per Càritas i les escoles de primera ensenyança de la parròquia. Gairebé 200 infants del centre francès i 200 més de l’andorrà van traslladar els paquets de cereals, llet, conserves i pasta, des del Museu del Tabac fins al magatzem que la institució benèfica té a pocs metres. Els infants van gaudir d’allò més passant-se els aliments i saltant-se algunes classes, però el més important és el vessant social del projecte. “El que fem és sensibilitzar-los i ha funcionat bastant bé i fan alguna cosa útil. Per a alguns és un acte social, però per a la majoria és lúdic”. Destacava la directora del centre francès, Marie Pier­re Melise. Isaac Benchluch, director de l’andorrà, insistia en el missatge. “Més enllà de la quantitat d’aliments recaptats, és important formar els alumnes en el respecte als altres”.

Mossèn Pepe Chisvert buscava el punt intermedi entre els dos punts. “És un dia ludicofestiu i un moment de reflexió per gaudir i compartir”, i afegia que “volem sensibilitzar-los perquè valorin el que tenen i ajudar-los a pensar que gent de Sant Julià o d’Andorra, també passen per moments difícils”.

Els aliments els van portar els infants de casa i per a ells va ser una gran experiència perquè “donem aliments perquè els qui no en tenen, puguin menjar”, deia el Kevin. El Dot afegia que participar-hi “és important perquè podran menjar i créixer com nosaltres”. La Noa i la Mar destacaven que “ha estat molt divertit i hem ajudat la gent que no en pot comprar”.

La cadena solidària aplega més de 400 alumnes d'escoles lauredianes

La cadena solidària aplega més de 400 alumnes d'escoles lauredianes

tracking