Medi ambient

Els banders ampliaran les seves dependències a l'edifici administratiu

El cos aprofitarà l’espai que deixarà el ministeri de Cultura en traslladar-se al Rosaleda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de banders ampliarà les seves dependències a l’edifici administratiu del Govern aprofitant el trasllat del ministeri de Cultura a l’històric Hotel Rosaleda d’Encamp. Així ho van afirmar ahir la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el director dels banders, Miquel Rosell, en l’acte de celebració del patró del cos. Aquests, juntament amb el cap de Govern, Toni Martí, van assenyalar que les instal·lacions dels banders són actualment massa reduïdes perquè el cos desenvolupi la seva tasca i celebren aquesta ampliació. De fet, Martí ha fet referència a les dependències del cos de banders per lamentar que no disposin ni tan sols de dutxes.

La celebració del patró, Sant Francesc d’Assís, va ser l’escenari per reivindicar la tasca del cos de banders, el qual va rebre les felicitacions tant del cap de Govern com de la ministra de Medi Ambient pel seu treball. Toni Martí va destacar l’evolució de la feina d’aquest cos, la qual assegura que és molt diferent en l’actualitat amb la de fa 30 anys, quan es va crear. Per la seva banda, Sílvia Calvó i Miquel Rosell també van aplaudir la millora del servei que ofereixen els banders, ja que segons va explicar el director del cos s’han establert vuit efectius que s’encarreguen del control de gossos perillosos i també s’ha contribuït a millorar, entre altres coses, la tecnologia que utilitza el cos amb l’adquisició de bicicletes elèctriques.

D’altra banda, la ministra de Medi Ambient va explicar que amb el nou projecte de llei de medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, s’ampliaran les competències dels banders, ja que arran d’aquest, el cos es responsabilitzarà del règim d’inspecció i control i podrà actuar al territori segons el marc de les competències comunals en cas que els comuns ho requereixin.

Els banders ampliaran les seves dependències a l'edifici administratiu

Els banders ampliaran les seves dependències a l'edifici administratiu

tracking