EMPRESA

L'EFA reclama rebaixar la pressió fiscal per a reactivar l'economia

L'entitat ha destacat que l'economia va lligada a les comunicacions i que, per tant, cal un aeroport internacional i un heliport al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Familiar Andorrana (Efa) veu essencial la disminució de la pressió fiscal per a una reactivació econòmica del país. Tot i estar sota la mitjana europea, entre 2010 i 2017 ha augmentat de 19% al 24%, un increment massa alt segons el president de l'Efa, Francesc Mora, ja que l'ideal seria arribar al 3% del PIB "perquè estem creixent menys que els nostres veïns i això no havia passat". Així mateix, l'Efa ha destacat que l'economia va lligada a les comunicacions i ha posat de manifest la necessitat de disposar d'un aeroport internacional, reconegut per la Unió Europea, que pugui rebre vols des de fora de l'espai Schengen i creuen necessari que el país també disposi d'un heliport. En aquest sentit, l'Efa organitzarà el 29 i 30 de novembre un fòrum anomenat "Una estratègia aeroportuària per a Andorra".

L'Empresa Familiar Andorrana ha tractat la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea, sobre la qual considera que cal reforçar l'equip negociador, explicar els escenaris alternatius i el cost de l'acord que es proposa, i analitzar les oportunitats que es poden derivar per a Andorra de l'entrada al mercat interior i de l'assumpció del dret comunitari.

tracking