Falta de consens en l'aprovació de la modificació de la Llei de transferències

PS i SDP hi han votat en contra i Liberals s'ha abstingut

Falta de consens en l'aprovació de la modificació de la Llei de transferènciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat la modificació de la Llei qualificada de transferències als comuns, després que el Tribunal Constitucional (TC) decretés al març passat que alguns articles del text eren inconstitucionals i que calia modificar-la per adaptar-la a la Carta Magna. S'han eliminat els punts assenyalats pel tribunal i els diners que estaven dipositats en aquests articles, uns 4,4 milions d'euros, es repartiran de forma igualitària entre els set comuns.

PS i SDP hi han votat en contra i Liberals s'ha abstingut.L'oposició ha mostrat el descord amb el text legislatiu i ha insistit que no s'ha assolit un consens ampli perquè la reforma pugui perdurar en el temps. El cap de Govern, Toni Martí, ha agraït la "lleialtat" dels consellers d'Unió Laurediana, Independents de la Massana i de la consellera independent, Sílvia Bonet pel seu vot a favor. Aquests consellers ja havien donat el seu suport a l'executiu l'octubre de l'any passat, quan es va aprovar per primara vegada la llei.

Martí ha insistit que el text permet atorgar un finançament necessari pels comuns a la vegada que es garanteix una transferència assumible pel Govern. El cap ha recordat que sense l'aprovació de la llei i la limitació a 55 milions a transferir als comuns anualment, aquesta quantitat hauria anat creixent exponencialment al llarg dels anys fins arribar als 65.

tracking