x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

El youtuber “egoista”

Andrés López en una imatge a Palma de Mallorca.

El youtuber “egoista”

Andrés López en una imatge a Palma de Mallorca.

TWITTER: @Ampeterby7
Actualitzada 18/10/2018 a les 13:44
Un dels objectius de Fortnite, el videojoc que actualment està més de moda entre els joves, és construir fortificacions per a defensar-se dels rivals. Semblants serien els murs de defensa que haurien de construir els youtubers espanyols d’aquest joc, que decideixen marxar a viure a Andorra per a tributar menys, per a defensar-se de les nombroses crítiques que reben des del país veí. El proper gamer que farà les maletes per venir al Principat serà Ampeterby7, qui ho ha anunciat en una entrevista que ha generat polèmica per la sinceritat del youtuber de 19 anys a l’hora de revelar que el motiu de la seva mudança és pagar menys impostos.
“Me’n vaig a viure a Andorra més d’hora que tard del que crec”. Així ho ha confirmat Andrés López, el nom real d’Ampeterby7, que en un futur pròxim compartirà el contingut de Fortnite als seus quasi 3 milions de seguidors des del Principat. D’aquesta manera, el gamer mallorquí, tota una celebritat entre els més joves, emularà d’altres estrelles del portal de vídeos, com Lolito Fernández, Willyrex, Vegetta77, sTaXx o un dels amics del gamer mallorquí, TheGrefg, amb qui ha compartit diverses partides conjuntes de videojocs.

El discurs d’Ampeterby7 és semblant al dels seus companys de feina. “M’encanta Espanya, i és normal que la gent ens critiqui per marxar, però han d’entendre’ns a nosaltres també”, admet el youtuber de 19 anys, i afegeix que “la realitat és que, amb els diners que guanyem i tan joves com som, deixar-te un 50% del que guanyes en impostos és moltíssim”, una xifra que la considera una “barbaritat” i que a ell, “personalment”, li molesta. Tot i no voler revelar la quantitat de diners que genera amb els seus continguts, Ampeterby7 admet que quasi la meitat del que guanya l’ha de retornar a Hisenda, quelcom que només passa amb les persones que generen uns guanys superiors als 60.000 euros l’any. El mallorquí, que fins ara vivia a Barcelona, creu que ha de pensar en si mateix donada la seva situació. “Tal com és això de YouTube, que tot el món sap que no dura per a tota la vida, s’ha de pensar amb el cap i ser una mica egoista”, afirma, tot i reiterar que a ell li “encantaria” seguir vivint a Espanya.
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts