El judici de Joan Besolí per blanqueig s'iniciarà el 25 de febrer

L'exconseller lauredià afronta una petició de pena de 10 anys de presó i 55 milions de multa i per a l'expresident del Barça, Sandro Rosell, el fiscal sol·licita 11 anys i 59 milions de multa

L'exconseller de finances lauredià Joan BesolíARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Audiència Nacional espanyola ha fixat el judici de Joan Besolí i Sandro Rosell per al 25 de febrer amb una durada prevista d'onze sessions. L'exconseller lauredià i l'expresident del Barça estan acusats de blanqueig de capitals i de formar part d'una organització criminal per la presumpta apropiació de fons de la Confederació Brasilera de Futbol (CFB) i afronten una petició de pena de 10 anys i 55 milions de multa l'empresari andorrà i d'11 anys i 59 milions en el cas de Rosell.

Besolí i Rosell van ser detinguts el maig del 2017 i des de llavors resten ingressats a presó i se'ls han denegat les peticions de llibertat amb l'argument de risc de fuga. La fiscalia espanyola acusa també dels mateixos fets quatre persones més entre elles la dona de l'expresident del Barça, Marta Pineda, per a qui sol·licita 7 anys de reclusió i 50 milions de multa. Segons l'acusació la trama hauria blanquejat 20 milions d'euros de fons irregulars de la CFB pels drets de retransmissió de partits de la selecció i de diners del contracte de patrocini que hauria obtingut de manera il·lícita l'expresident de la Confederació, Ricardo Terra Teixeira. L'operativa hauria consistit, sota la direcció de Rosell, a fer servir societats pantalla i comptes al Principat per fer arribar els diners a Teixeira.

tracking