Educació

Jover assegura que si s'allarga l'edat de jubilació també afectarà els professors

Jover afirma que si s’allarga el retir dels treballadors també s’hauria de modificar el dels mestres

Jover afirma que si s'allarga l'edat de jubilació també afectarà els professors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va assegurar ahir que l’edat de jubilació dels professors es modificaria conjuntament amb la de la resta de treballadors en cas que aquesta s’allargés de forma generalitzada. Aquestes declaracions s’emmarquen dins de la intenció del Govern de fixar l’edat de prejubilació dels docents als 60 anys, que s’aplicaria la pròxima legislatura.

Jover va afirmar que, tot i la intenció del Govern que el cos especial d’Educació pugui tenir l’opció d’un retir voluntari abans dels 65 anys, en cas de produir-se un allargament general de l’edat de jubilació, aquest afectaria també els docents: “De moment l’edat de jubilació està als 65 anys, i amb aquesta base hem previst la nostra llei. Entenc que si hi ha una evolució en l’edat de jubilació, també haurà d’evolucionar l’edat de jubilació dels diferents cossos especials”. Malgrat això, el ministre d’Educació creu que aquest debat és “prematur” perquè “en aquesta legislatura no està previst fer cap mena de canvi en aquest sentit.”

D’altra banda, Jover també va fer referència a les queixes d’alguns pares d’alumnes que tenen problemes per anar a classe en transport públic. El titular d’Educació va assenyalar que el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ja s’ha reunit amb els afectats i que la seva intenció és que hi hagi coordinació entre els dos ministeris per solucionar el problema.

GOVERN MILLORA LA XARXA DELS CENTRES ESCOLARS

El Govern, juntament amb Andorra Telecom, ha augmentat la capacitat de la Xarxa educativa nacional andorrana (XENA), que passa d’una velocitat d’1 gigabit per segon a 10 gigabits. Aquesta millora multiplicarà per deu les prestacions de la xarxa d’Internet de sis centres educatius del país, escollits per la quantitat d’alumnes i el seu ús de la tecnologia, i triplicarà les prestacions de la fibra òptica de la resta.

tracking