Política

Mateu avala que DA proposi a Espot ser candidat als comicis

El síndic general es posarà a disposició del partit per determinar el seu futur

Mateu avala que DA proposi a Espot ser candidat als comicisELISENDA PALLARÉS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Vicenç Mateu, veu amb bons ulls que DA proposi Xavier Espot com a candidat a cap de Govern les pròximes eleccions. En espera de la resposta que ha de donar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Mateu assegura que Espot “és un molt bon candidat”. A més, Mateu assegura que és una persona “preparada” per concórrer com a cap de llista dels taronja, que la primavera que ve intentaran aconseguir la tercera victòria consecutiva a les eleccions nacionals.

Mateu ha aparegut a les travesses de la formació per aspirar a encapçalar el partit en cas que Espot descartés ser el candidat a cap de Govern. Malgrat que explica que hi ha hagut una “altra direcció” del partit per decantar-se per un cap de llista, Mateu assegura que igualment està satisfet per l’elecció d’Espot, amb qui té vincles familiars. “Abans de la política ja teníem molt bona relació i em sembla un molt bon candidat”, afirma el representant. Preguntat per si continuarà o no a primera línia, Mateu, que no podrà seguir com a síndic general després de ser-ho durant dos mandats, avança que es posarà a “disposició” del partit. En tot cas, afegeix que ara tot és “molt recent” i que no té cap prioritat. “Ara mateix no sé res, si aniré a les llistes, si no hi aniré”, diu Mateu, que preguntat per si li agradaria continuar vinculat a la política, va respondre que dependrà de la manera “amb la qual tot es vagi encarrilant”.

A banda de Mateu i Espot, altres noms que havien estat sondejats pel partit per ser candidats en cas que Espot renunciés són Conxita Marsol, Jordi Cinca, Eric Jover i Gilbert Saboya.

tracking