x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Espanya ajudarà perquè Europa reconegui les especificitats d'Andorra

Àngel Ros va reafirmar el suport del país veí en les negociacions amb Brussel·les
Ros reafirma el suport d'Espanya en l'acord d'associació, al discurs pel 12 d'octubre

Ros reafirma el suport d'Espanya en l'acord d'associació, al discurs pel 12 d'octubre

L'ambaixador espanyol ha destacat la importància de fer pedagogia sobre la realitat andorrana en l'acte commemoratiu del dia nacional d'Espanya

Un moment del discurs de l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, en la recepció del 12 d'Octubre.

Àngel Ros diu que Espanya ajudarà que es reconeguin les especificitats

Un moment del discurs de l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, en la recepció del 12 d'Octubre.

Clàudia Campos
L'ambaixador espanyol amb els ministres Gilbert Saboya i Carles Álvarez.

Àngel Ros diu que Espanya ajudarà que es reconeguin les especificitats

L'ambaixador espanyol amb els ministres Gilbert Saboya i Carles Álvarez.

Clàudia Campos
Actualitzada 12/10/2018 a les 17:21
L’ambaixador d’Espanya, Àngel Ros, va assegurar ahir el suport del seu país a Andorra en el procés de negociació amb la Unió Europea. Ho va fer en el seu discurs amb motiu del dia de la Hispanitat, en un acte que al qual van assistir representants de diverses institucions del Principat. Ros va esmentar el “passat comú” d’Andorra i Espanya i va apuntar que aquest ha estat compatible amb una independència i una identitat diferenciades, per la qual cosa creu que ambdós països tenen un futur de col·laboració en “un àmbit més global” com és Europa.
L’ambaixador va reafirmar el compromís d’Espanya amb l’acord d’associació d’Andorra amb Europa i va assegurar que el país veí “acompanyarà” el Principat perquè aquest sigui “una eina al servei del progrés dels ciutadans”. Per aquest motiu, Ros va apuntar que “caldrà fer pedagogia de la realitat d’Andorra perquè el tractat d’associació que es negocia sigui assumible en una escala de temps i comporti avenços econòmics i socials assolibles per les empreses i la societat”. Ros també va destacar la importància que Andorra, Espanya i França treballin junts per potenciar la marca Pirineus, i va posar el Parc Natural de les tres nacions com a exemple de la col·laboració.

Els representants de Govern presents a l’acte van celebrar les paraules de l’ambaixador i la voluntat d’Espanya de col·laborar amb Andorra. El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va manifestar la seva satisfacció per un acord d’associació que “ha de ser beneficiós per a les dues parts” i que ha d’ajudar a “explicar les especificitats d’Andorra”, les quals s’hauran de “mantenir i respectar”. Per la seva banda, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va destacar la “sensibilitat” del discurs de l’ambaixador espanyol i va apuntar que “és d’agrair” que l’ambaixador sigui “tan coneixedor” de la realitat d’Andorra.
  • #13 josep
    (12/10/18 17:19)

    ANDORRANS sempre units no caigueu amb la trampa de ESPAÑISTAN, ja ca es un país antidemocràtic imperialista tota la seva historia afet lo mateix subyugar.

    Respondre
  • #12 Pere
    (12/10/18 17:07)

    Sr.Ros, el problema que tenim no són els nostres veïns, que prou tenen amb lo seu. El problema d'Andorra, radica en els nostres polítics, que actuen d'esquenes al poble i només volen arranjar lo seu i lo dels seus amos. No a la UE!.

    Respondre
  • #11 Gatfer
    (12/10/18 16:53)

    No em crec res d aquest home! Després de l àmpli historial que te Espanya amb les negociacions, així com amb l art de negociar, considero que no és acertat fiar-se d ell... No respectaran res de les especificitats xk els hi mou el poder!

    Respondre
  • #10 Tamarroland
    (12/10/18 15:02)

    Joan va dir..
    DA s'ha baixat tant els pantalons amb Espanya que ha perdut el nord (i mai millor dit). El paperot de Toni Martí amb Rajoy ha estat una vergonya i un desastre per Andorra. La política de DA de perjudicar als nostres veïns catalans es girarà en contra del nostre pais. Temps al temps.

    Respondre
  • #9 Spainsucks
    (12/10/18 12:08)

    Si tu avances et recules, comment veux-tu que je t'e*****e... Visc a l'estranger i els meus amics lo únic que saben dir en castellà es “España es un chiste”. Doncs si... Paciència, que a les properes eleccions amb una mica de sort tornarem a l'equilibri que sempre hem tingut... També em sobta que l'Embaixada francesa no es mogui mes el cul (que també es la seva feina). 

    Respondre
  • #8 Francesc Cabanes Roqué
    (12/10/18 10:38)

    Sense donar-nos compte estem entrant en una teranyina de la qual més endavant serà dificil sortir-ne.El Govern espanyol ten la tactica molt clara per allunyar-nos de Catalunya i de França.

    Respondre
  • #7 Joan
    (12/10/18 10:00)

    Si ho diu l'ambaixador espanyol surten tots els "haters" antiespanyols. Si ho diu l'ambaixador francès tot seran alabances, clavar el genoll a terra i abaixar els pantalons...

    Respondre
  • #6 Jordi Brau
    (12/10/18 09:53)

    El problema dels espanyols és que es pensen que són el centre de tot. Potser en la seva pseudo democracia preguntar al poble no està ben vist, aqui a Andorra el poble mana i se li demana que vol. El govern de DA ens vol una provincia espanyola més i perdrà moltes cadires per això.

    Respondre
  • #5 Injerencia política
    (12/10/18 09:09)

    Aquest home es un cavall de Troya,una palanca,un home de negre que ens portarà a la pèrdua total de la nostra sobirania, al temps...

    Respondre
  • #4 Laura
    (12/10/18 08:53)

    Que pinta aquest senyor, que es dediqui a parlar d'Espanya i no parli d'Andorra que li queda molt gran. Els andorrans no volem cap acord amb l'UE, volem un referendum i que DA marxi a casa, eleccions ja!!!!!!!!

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts