mobilitat

Queixes de pares pel funcionament del transport públic en hores punta

Asseguren que els busos no s’aturen a la zona del Roc de Caldes perquè “van plens”

Queixes de pares pel funcionament del transport públic en hores punta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El transport públic escolar no funciona correctament a les hores punta del matí. Almenys així ho consideren un grup de pares d’alumnes de l’institut de la Margineda que, a través de les xarxes socials, van denunciar que el desplaçament dels joves al centre és “tota una aventura”. La impulsora de les queixes, Ana María Castañeda, va explicar ahir que “els nois esperen cada dia a les 7.15 hores a la parada del bus, que passa per davant i no s’atura” perquè va ple. En concret, Castañeda es va referir a la parada escaldenca del Roc de Caldes, on “la situació es repeteix des de principi de setembre”. Les queixes, va asse­nyalar, se centren en els vehicles de la Cooperativa Interurbana.

“He trucat cinc vegades a la companyia en un mes i sempre ens deien que el conductor era qui no parava”, va lamentar. De fet, Castañeda va asserir que des de la Cooperativa li van confirmar “que a la parada a les 7.15 hores només passa aquest bus perquè és el de reforç per arribar a l’institut”. Davant d’aquests fets, Castañeda va convidar la resta de pares afectats a realitzar una queixa conjunta a la Unitat de Comerç i Consum, si bé va expressar que precisament ahir el bus sí que es va aturar per recollir els joves que l’esperaven al Roc de Caldes. Amb tot, Castañeda va subratllar que avui a les 12 hores té prevista una reunió amb el Raonador del Ciutadà.

Per la seva part, el president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, va argumentar que en aquest punt concret no hi ha cap parada operativa per al bus lliure. “És una parada de bus de transport escolar i al bus de la Cooperativa no li correspon. No està dins dels itineraris de les línies ordinàries”, va recordar Dallerès. De fet, el president de l’empresa va indicar que els usuaris que esperen al Roc de Caldes haurien d’anar a la parada del Pont de la Tosca. Gabriel Dallerès, però, va reconèixer que alguns busos s’aturen a parades que no els correspon, tot i que aquest és un fet “excepcional”.

tracking