política

La 'tercera via' busca fer llista a Ordino, Canillo i Andorra la Vella

UL aposta per la candidatura nacional i els exliberals d’Escaldes es mostren proclius al pacte

La 'tercera via' busca fer llista a Ordino, Canillo i Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació que lidera Josep Pintat està explorant les possibilitats de captar persones afins que li permetin fer llistes a les set circumscripcions. El pal de paller de les aproximacions que està fent es troba en el rebuig a l’acord d’associació com a element comú. Els lauredians són conscients que les negociacions amb la Unió Europea han provocat una profunda preocupació entre l’electorat de caire conservador. Amb aquest convenciment, UL creu que hi ha lloc per crear una plataforma que aglutini diverses forces parroquials o grups d’independents. El primer moviment va consistir a temptejar els exliberals d’Escaldes i la trobada ha estat positiva, segons fonts properes al cas. El grup escaldenc comparteix la filosofia d’UL respecte que les negociacions amb la UE s’han d’aturar i fer una anàlisi prèvia de quins són els beneficis, els perjudicis i les cessions que estaran incloses. I un cop fet aquest estudi decidir si val o no la pena apostar per l’associació, buscar altres vies o intentar mantenir l’estatus actual.

Un cop Escaldes es mostra en una línia positiva per poder acabar integrant el projecte de la tercera via s’han iniciat els contactes per tenir parroquials a Ordino, Canillo i Andorra la Vella. El problema que s’està trobant UL és que la major part de gent interessada a fer política a les parròquies altes d’una manera o altra ja està vinculada a alguna formació. Per tant, la recerca se centra en famílies tradicionals, amb votant conservador, que puguin crear un grup d’independents que funcioni com a parroquial de la tercera via. En aquest context també s’està a la recerca de liberals que estiguin descontents amb el pacte amb els socialdemòcrates i que estiguin disposats a formar part del nou projecte. Es veuen, segons fonts properes a les converses, possibilitats reals tant a Canillo com a Ordino, atès que el rebuig a l’acord d’associació té retorn. I en ser parròquies amb un electorat limitat no es descarta que hi hagi fins i tot opcions de victòria si es pot arribar a fer una candidatura dirigida al votant tradicional.

L’altra opció que s’està treballant és articular una parroquial a Andorra la Vella. En aquest cas, així com en el d’Ordino, existeix la possibilitat de parlar amb Virtus Unita Fortior. Aquest grup d’opinió té representants destacats tant a Andorra la Vella com a Ordino i Canillo. De moment es tracta només d’una possibilitat que estarà molt pendent de com evolucionin els esdeveniments a partir que Xavier Espot anunciï oficialment que accepta ser cap de llista dels demòcrates als propers comicis. Un dels imponderables majors és a la Massana. Tot i l’actual coalició de Ciutadans Compromesos amb UL al Consell una part important dels massanencs no vol fer llista nacional.

tracking