temporada d'esquí

Forfet de temporada per a Grandvalira i Arcalís

El director de l’estació ordinenca, Xabier Ajona, afrma que s’oferirà l’accés als esquiadors amb un passi de temporada del domini si paguen un suplement

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’esquí afronta una temporada de canvis. El procés de dissolució de Grandvalira i l’entrada de Saetde a Vallnord-Ordino Arcalís comportarà l’aparició d’un nou ventall d’ofertes de forfets de cara a aquesta temporada d’hivern. Una de les novetats serà la possibilitat dels esquiadors de Grandvalira amb passi de temporada, que podran accedir durant el període d’esquí 2018-2019 a les pistes d’Ordino Arcalís si paguen un suplement. Així ho confirma el director de l’estació, Xabier Ajona, en una entrevista al Diari.

Ajona diu que aquesta opció per esquiar a l’estació s’afegirà al forfet conjunt de Vallnord per a aquest hivern, que permet als esquiadors gaudir de les pistes de Pal Arinsal i d’Ordino Arcalís. De moment, es desconeix la quantitat que es farà pagar als practicants d’esquí de Grandvalira que vulguin accedir a l’estació ordinenca, però es preveu que es faci públic en els pròxims dies, abans de la Fira d’Andorra la Vella. D’altra banda, com a novetat, EMAP també posarà enguany a la venda un passi de temporada exclusiu per a l’estació de la Massana.

Quant a l’oferta conjunta per als esquiadors de Grandvalira que també vulguin practicar l’esport a Ordino Arcalís, Ajona explica que optaran per l’estratègia de demanar una quantitat extra perquè a efectes formals no és possible oferir un tiquet conjunt entre Ordino Arcalís i el sector de Pas de la Casa-Grau Roig. El motiu d’aquest impediment té lloc pel fet que Nevasa, la societat que explota Grandvalira, és qui s’encarrega de la comercialització dels passis del domini i, per tant, ni Ensisa ni Saetde poden posar a la venda de manera individualitzada els seus forfets. “Nosaltres no podem ara combinar el forfet d’Ordino Arcalís amb un forfet de Pas de la Casa-Grau Roig”, reconeix Ajona.

Un precedent recent

L’oferta que es planteja ara és similar a la que ja es va treure al mercat a final de la temporada passada, quan Ordino Arcalís va permetre l’accés a les seves pistes a aquells esquiadors que tinguessin un forfet de temporada de Grandvalira si pagaven un suplement. “Les limitacions i els acords són els mateixos respecte a fa sis mesos”, explica Xabier Ajona, que assegura que ara mateix s’han de moure amb el marc que ofereix el mercat. “La realitat és que avui nosaltres hem de jugar amb una realitat que tenim certa, i la realitat d’avui és que Grandvalira existeix amb una sèrie d’acords que suposen una sèrie de limitacions”, expressa el director de l’estació, que assegura que aquests impediments els assumiran. En tot cas, explica que ara per ara “no hi ha res que en un moment donat ens pugui impedir posar en marxa una acció amb un suplement per poder venir a Arcalís”. “Aquesta és la realitat amb la qual estem jugant”, admet el director d’Ordino Arcalís.

Ajona explica que malgrat que EMAP posarà un forfet exclusiu de temporada per a Pal Arinsal, de moment Secnoa no farà el mateix, si bé fa un temps s’havia arribat a valorar aquesta opció. “Es una cosa que ens vam plantejar però de moment hem decidit que ara mateix i atesa la situació actual no és el que més ens interessa”, reconeix el director d’Ordino Arcalís. Al mateix temps, Ajona justifica l’augment del preu, sobretot del forfet de dia, després de l’arribada de Saetde, que ha comportat un augment de les inversions i de la millora dels serveis. “La realitat és que a Arcalís li feien falta una sèrie d’inversions que suposen una millora del servei per al client i de serveis que d’una manera o altra hauran de repercutir en el preu de l’estació”, diu el director, que assegura que aquesta decisió és “innegable”.

Fi a la temporada d'estiu

Amb la sessió d’hivern a tocar, l’estació de Vallnord Pal Arinsal afronta l’últim cap de setmana de la temporada d’estiu. L’estació oferirà accés gratuït a tots els seus remuntadors diumenge i els que vulguin gaudir del Bike Park de divendres a diumenge ho podran fer per 35 euros els tres dies.

Forfet de temporada per a Grandvalira i Arcalís

tracking