x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Habitatge

El Raonador del Ciutadà obre una investigació per l'augment del preu dels lloguers

La institució fa una crida a tots els llogaters o propietaris que vulguin explicar la seva situació respecte l'habitatge
El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, al seu despatx

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, al seu despatx

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, al seu despatx

Actualitzada 11/10/2018 a les 13:06
El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, obre la primera investigació d'ofici del seu mandat, amb la intenció de recollir tota la informació possible al voltant de la dificultat de l'accés a l'habitatge de lloguer, segons ha informat aquest matí en roda de premsa.
La institució fa una crida a tots els llogaters i propietaris que vulguin deixar constància de la seva situació. A partir del dilluns 15 d'octubre, i fins a finals d'any, el Raonador del Ciutadà analitzarà aquesta informació per elaborar un informe que presentarà a principis de l'any vinent. Les vies de comunicació obertes seran el telèfon 810585, el correu electrònic raonadordelciutada@andorra.ad, així com les vsiites presencials a la seva seu, al carrer Vilanova 15-17, Edifici del Consell General.

Des de la seva arribada al càrrec, ara fa deu mesos, Vila ja ha rebut nombroses queixes relacionades amb l'increment del preu dels lloguers. La Institució ha obert diversos expedients, sobretot a les parròquies centrals, per un increment de la renda del lloguer d'entre 200 i 300 euros. També s'han detectat casos en els quals el preu augmenta un 50% en la revisió del contracte. Actualment, la llei recull que el propietari és lliure de marcar el preu i no estableix límits per a les pujades que vulgui aplicar. Tot i que la investigació se centra en l'augment del preu dels lloguers, també es recolliran dades sobre possibles irregularitats en la facturació de la calefacció de gasoil i altres despeses. El Raonador també ha manifestat estar preocupat per la dificultat de trobar habitatge en la qual es troben molts temporers.
Etiquetes
  • #10 Nelson
    (26/10/18 19:27)

    Jordi va dir..
    Aixo ya es el que fa el 90% Dels llogaters, els propietaris sempre diuen que és desgast i Ho ha de pagar qui l'ha fet servir.
    He canviat termo perqué es va reventar pel "desgast" el propietari no Ho va voler substituir, tots els electrodoméstics son meus a excepcio del extractor de la cuina i está espatllat, fa 3 mesos que Ho he comunicat, no Tinc resposta, pero vol pujarme un 50% al lloguer?
    I la calefacció!!!? No Ho han comptadors, cuand son obligatoris de llei si vols cobrar la calefacció apart, sino l'has de incluir al preu del lloguer.

    Respondre
  • #9 Campanya Electoral
    (11/10/18 22:37)

    Ja estem en campanya Electoral, fins i tot el raonador, el problema dels LLOGUERS son els Arrendadors !!! Els pares dels Grans propietaris durant anys han llogat pisos per guanyar se la vida, els fills ara volen Explotar als treballadors, els fills dels “andorrans” de tota la vida son uns egoistes que no han treballat mai, andorra 2018 es el resultat de la gestio d aquesta lumbreras fills de bona familia. No han donat un pal al aigua, i fa goig escoltar los parla als perdona vides.

    Respondre
  • #8 John Galt
    (11/10/18 19:20)

    Intento estalviar recursos a les aapp: 1. Borsa d'immobles no declarats al pais d'origen, per tant, en mans mortes 2. Increment de residents passius a Andorra per evitar CRS, que pagan el lloguer que sigui 3. Consequentment, els promotors fan pisos de luxe, nomes per residents de qualitat, com va afirmar la consol andorra la vella. 4. Les incerteses sobre el pais, fa que propietaris no arreglin immobles, molt pis inhabitable. Per tant, molta demanda, poca oferta, lloguers pels nuvols

    Respondre
  • #7 Joan
    (11/10/18 18:11)

    Mireia va dir..
    Al meu parer el El Raonador del Ciutadà és un amortidor social per canalitzar cap al no res els problemes socials, a la vista està per al que a servit fins a la data aquest organisme estèril.

    Respondre
  • #6 Jordi
    (11/10/18 16:45)

    Ho trobo bé pero amb la condició, que els desperfectes, manteniment i adecuació amb la llei del pis, ho pagui el que el lloga.

    Respondre
  • #5 Mireia
    (11/10/18 15:57)

    Em sembla una iniciativa apropiada i necessària a la realitat actual. Cal esperar que porti fruits i no quedarà en estadístiques solament.

    Respondre
  • #4 MARKLIN2
    (11/10/18 14:45)

    ¿UNA RAO ES QUE BUITRES INTERMEDIARIS I PROPIETARIS SENSE ESCRUPOLS HAN INCLÒS A LA SEVA DIETA BITLLETS?.

    Respondre
  • #3 Pere
    (11/10/18 13:52)

    Molt bona iniciativa!.

    Respondre
  • #2 fart de tot
    (11/10/18 13:41)

    EL RAONADOR DEL CIUDATÀ com advocat i ex ministre de justícia, i donada tota la informació que posseeix, bé podria moure fils i fer una bona feina en aquest sentit. Perquè l'abús que patim els llogaters és ofensiu i de maltracte. Un exemple, paguem el gas oil de la calefacció, TOT L'ANY. Lo tomas o lo dejas.........Necessites viure aquí? doncs passa "por el aro"....i així moltes i moltes històries per a no dormir....cal una legislació adequada, però segurament això es dona de nassos perquè els mateixos legisladors son els propietaris, en general. A aquestes alçades de la vida, continuem tenint un pais per a ells.

    Respondre
  • #1 Bona iniciativa
    (11/10/18 13:33)

    Per fi algú amb sentit comú. Això és el que ha de fer govern, mirar sol.lucions per tallar d'arrel la barbaritat que està passant amb el tema dels lloguers.

    Això és Andorra, i no ens em de fixar el que fan altres països, nosaltres podem fer les nostres pròpies lleis, independentment del que facin els altres.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts