política

Teruel denuncia que Vila la discrimina per ser dona

La consellera de Turisme de Sant Julià de Lòria critica que la junta de govern també li ha retallat recursos que li han impedit avançar projectes

Teruel denuncia que Vila la discrimina per ser donaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria al comú de Sant Julià de Lòria viu uns dies convulsos. Després que la consellera de l’àrea Social de la parròquia, Francesca Barbero, denunciés que se sent discriminada pels membres de la junta de govern pel fet de ser dona, ahir la consellera de l’àrea de Turisme, Meritxell Teruel, es va afegir a les crítiques. En declaracions al Diari, la representant lamenta que el cònsol major, Josep Miquel Vila, l’aparti de la junta de govern i torpedini la seva feina. Les denúncies de les dues conselleres de DA les últimes 48 hores deixa tant el cònsol com la plataforma de Laurèdia en Comú en el punt de mira. “És un equip d’homes on la dona sí que pot estar voltant per allà però sense tenir ni veu ni vot”, afirma Teruel, que admet que ha tingut aquesta “impressió” des del principi. “Ells fan reunions, ens informen de molt poc i són ells qui decideixen”, assegura Teruel, que considera que tant ella com Barbero no han estat prou “considerades”. La màxima responsable de l’àrea de Turisme critica no formar part de la junta de govern, un òrgan al qual tampoc hi són presents ni Pere Pràxedes ni Francesca Barbero. Teruel diu que a la resta de parròquies, la junta està formada per tots els membres de les respectives majories.

D’altra banda, Teruel també recrimina que la junta de govern li ha retallat recursos per treballar. Explica que quan va començar, tenia tres persones que l’ajudaven al despatx per desenvolupar els projectes, mentre que ara només en té una. La consellera de Turisme assegura que el comú va rebutjar la petició que va fer per contractar una altra persona i lamenta que la manca de recursos li han impedit tirar endavant alguns projectes. “És impossible arribar a tot arreu”, destaca Teruel, que considera que en aquesta situació “qui surt perdent és el poble”. En tot cas, la representant demòcrata diu que mirarà d’acabar el mandat. “Mai hem decidit deixar el càrrec perquè la gent de Sant Julià va confiar en nosaltres”, argumenta Teruel, que afirma que encara no ha decidit què farà de cara a les eleccions comunals que tindran lloc a finals del 2019.

Per la seva banda, el conseller de la minoria, Joan-Albert Farré, insta les conselleres a denunciar la presumpta discriminació. “És una cosa que s’ha de resoldre on toca i no tindria sentit que es deixés estar aquí”, diu Farré, que assegura que les acusacions “van més enllà del que habitualment et pots esperar”. El representant de l’oposició opina que aquesta situació “denota la poca cohesió” que hi ha dins de la majoria comunal, que no té “un objectiu comú ni clar”.

tracking