Nadia es va convertir en “una loteria que sempre els tocava”

La Fiscalia acusa els pares de la nena de fer de la desgràcia una manera de viure

Nadia es va convertir en “una loteria que sempre els tocava”Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal del cas Nadia, la nena amb tricotiodistrofia que vivia a Fígols el 2016 quan els seus pares van ser detinguts per estafa, va assegurar ahir en el darrer dia del judici a l’Audiència de Lleida que el pare i la mare van convertir la desgràcia en la seva manera de vida, ja que van fer d’ella “una loteria que sempre els tocava”. “Qualsevol pare i mare que tinguin un fill amb una patologia, com a mínim per a ells seria una adversitat. En aquest cas aquesta adversitat o desgràcia l’han convertit en una manera de vida. En una loteria que els toca constantment, que els toca cada any. Des de 2009 han anat cobrant”, va dir.

Etiquetes:

En el seu informe final, en què manté els sis anys de presó per a Fernando Blanco i Marga Garau, el fiscal va dir que l’Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistrofia no va tenir activitat ni pagament d’impostos. “És com qui es compra una pistola per cometre un atracament, com qui es compra una disfressa per cometre un atracament”, va afegir el fiscal, per a qui el dany causat a les associacions de malalties rares que demanen diners és irreparable.

Va assenyalar que ningú dubtava que la petita patís la malaltia, però sí del grau del qual parlaven els pares, i va considerar que tots dos són responsables de l’estafa. Tot i així, va destacar que ell era més persuasiu i ella més passiva i va explicar que la fiscalia es va arribar a plantejar augmentar la petició de la pena, encara que després va mantenir la inicial i va obrir la possibilitat que el tribunal considerés de manera subsidiària l’apropiació indeguda.

A més de sis anys de presó per a cada un dels pares, demana una multa de 9.720 euros.

tracking