El consum de bosses de plàstic es redueix en mig milió l'últim any

La recollida d’envasos s’incrementa un 46% respecte del període que va del 2012 al 2016

El consum de bosses de plàstic es redueix en mig milió l'últim anySFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les accions de prevenció dutes a terme en el marc del pla nacional de residus han permès la reducció de 534.563 bosses de plàstic d’un sol ús d’ençà del novembre del 2017, quan va entrar en vigor el reglament del seu consum, segons va confirmar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, després de la reunió que va mantenir la comissió nacional de residus. Així, el consum de bosses de plàstic d’un sol ús ha caigut un 22,5%, segons dades facilitades pels grans centres comercials.

Etiquetes:

El balanç també assenyala que s’ha fet més recollida selectiva en el període que va del setembre a l’agost, en referència a la mitjana del 2012 i el 2016. L’increment de la recollida selectiva d’envasos ha estat del 46%, la del vidre va arribar al 10%, mentre que la recollida de cartró i paper va augmentar un 27%. La ministra es va mostrar “molt satisfeta” pels resultats obtinguts. Les xifres aconseguides, segons Calvó, s’expliquen per les accions que s’han dut a terme en “un pla de xoc” conjuntament amb els comuns, ja que “la recollida selectiva s’estava estabilitzant”. Entre les mesures preses es troba la campanya de sensibilització porta a porta al ciutadà, amb la qual s’han informat 7.566 persones, arribant així al 25% de les llars del país. “Al ciutadà se l’ha d’interpel·lar, se li ha de recordar que existeix aquesta recollida selectiva i se li ha de recordar com es fa, perquè els envasos continuen sent una recollida selectiva complicada”, va lamentar Calvó.

Quant a la campanya relacionada amb els grans productors, Calvó assegura que “el control continu i l’acompanyament són necessaris”. Les minideixalleries implementades per a la recollida selectiva de matèria orgànica ja compten amb 77 productors amb un total de 820 tones recollides des del novembre passat. D’altra banda, es va iniciar una campa-nya d’inspeccions al sector de l’hoteleria que va derivar en 707 controls i en l’obertura de 24 expedients sancionadors.

tracking