Diplomàcia

Roger Torrent vindrà al país per l'Assemblea de la Francofonia

Es preveu que hi participin uns cent assistents que debatran sobre turisme sostenible i solidari

Roger Torrent vindrà al país per l'Assemblea de la FrancofoniaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del parlament català, Roger Torrent, vindrà a Andorra a finals d’aquest mes amb motiu de la celebració de la 31a Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Ho va explicar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents. El certamen que reunirà representants de la regió europea tindrà lloc a la capital del 21 al 24 d’octubre, i Torrent serà el representant de la cambra catalana, que és membre observador de l’ens internacional. Per a aquesta edició, per a la qual ja hi ha un centenar d’assistents inscrits, es debatrà sobre models de turisme sostenible i solidari.

D’altra banda, des de dijous fins dissabte, el grup d’amistat del parlament europeu format per set parlamentaris de la cambra visitaran el país per trobar-se amb membres de la Comissió d’Afers Exteriors. Entre els eurodiputats hi haurà Juan Fernando López Aguilar, que és ponent permament al Parlament Europeu sobre l’acord d’associació. Amb motiu de la seva visita, López Aguilar es reunirà de manera bilateral amb els diferents grups parlamentaris i elaborarà un informe sobre la situació d’An-dor­ra, que es presentarà a la primavera.

Des de Sindicatura també es mostren optimistes de cara a aprovar la trentena de lleis que estan a tràmit parlamentari. Bonell va dir que tant el síndic general, Vicenç Mateu, com el president del grup parlamentari de DA, Ladislau Baró, creuen que es poden aprovar gairebé totes les lleis abans d’esgotar aquesta legislatura. D’aquesta manera, es descarta prioritzar alguns dels textos, com havia proposat Toni Martí.

tracking