Política

Naudi aposta per fer llista nacional i Pintat de líder

Planteja una candidatura en què el punt fort sigui un encaix amb la UE consensuat

Naudi aposta per fer llista nacional i Pintat de líderFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller independent de la Massana, Carles Naudi, proposa una llista nacional amb Unió Laurediana (UL) liderada per Josep Pintat. En declaracions al Diari, Naudi explica que aquest plantejament és un més dels que hi ha sobre la taula i que encara no s’ha tractat “a fons”, tot i que no amaga el seu desig perquè les dues plataformes vagin de bracet en una candidatura conjunta als comicis nacionals. Naudi, que ahir també va comparèixer als micròfons de la Ràdio Nacional, és sabedor que una presència de massanencs i lauredians en una llista nacional conjunta podria enfortir la presència de les dues forces al Consell en cas d’obtenir escons, més enllà del pes que els podria atorgar un èxit a les respectives parròquies.

Naudi admet que li “agradaria” elaborar una candidatura nacional amb un programa que tingués com a punt fort l’encaix d’Andorra dins de la Unió Europea. Segons el representant, “l’eix vertebrador” del programa hauria de ser com gestionar l’acord d’associació amb Brussel·les, al qual fins ara s’han mostrat més aviat escèptics, en espera de conèixer amb més profunditat el rumb del Govern en les negociacions amb les institucions europees. “Ho dic amb tota la prudència, però percebo que a Andorra hi ha un sentiment de bastant europragmatisme, i no euroescepticisme”, afirma Naudi.

El representant veu el president del grup mixt, Josep Pintat, com la persona més indicada per “liderar el projecte”. Tot i que diu que no s’han parlat de noms, destaca que Pintat és “avui dia el conseller amb més visió d’Estat i més brillant”, tot i que el polític lauredià encara no s’ha pronunciat sobre aquesta opció. “No hem parlat si vol continuar o no”, diu Naudi. Sobre el fet que pogués ser ell el candidat de la llista nacional, Naudi assegura que no s’ho ha plantejat i afirma que hi ha “gent preparada” per encapçalar el moviment.

UN “ESCENARI VERD”

Naudi reconeix la transcendència que podria tenir aquesta tercera via que proposa de cara a futurs pactes en cas que cap partit obtingui majoria absoluta. “Si fem un bon resultat, això vol dir que els altres ho tindran difícil per tenir majoria”, diu el representant massanenc, que també admet la possibilitat que no s’acabi fent una llista i que es puguin produir altres aliances. Naudi explica que les eleccions encara estan “lluny” i que l’escenari està “molt verd”. “Podem anar junts, casats o en un matrimoni de conveniència”, ironitza el polític, si bé reconeix que ara per ara les propostes dels consellers d’UL i de la Massana amb les dels partits que tenen representació parlamentària “no quadren gaire”. Tot i això, el representant creu que poden obtenir un suport social a totes les parròquies sense necessitat d’anar en coalició amb altres forces.

tracking