Sanitat

Plega el cap de traumatologia de l'hospital en saber que no seguiria al càrrec

Josep Maria Muñoz se’n va al Trueta de Girona i es convocarà un edicte per cobrir la plaça

Plega el cap de traumatologia de l'hospital en saber que no seguiria al càrrec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de traumatologia de l’hospital, Josep Maria Muñoz, ha decidit no continuar després que la direcció del centre li comuniqués que no seguiria com a màxim responsable del departament. La direcció havia ofert a Muñoz la possibilitat de seguir com a traumatòleg però sense l’opció que se li renovés el contracte com a cap, que finalitza el pròxim 9 de novembre, segons van informar la setmana passada fonts properes a l’hospital. Els fets es van desencadenar quan Muñoz va interessar-se per la renovació del seu contracte com a responsable de traumatologia. Des de la direcció se li va comunicar que ja estava decidit que no continuaria i que la voluntat és convocar un concurs públic perquè s’hi presentin candidats. Muñoz es va interessar sobre les possibilitats que tenia de retenir la plaça en cas que es presentés al concurs, i se li va comunicar que eren inexistents, ja que més enllà de la feina estricta com a traumatòleg, el departament ha patit nombrosos problemes des que Muñoz va passar a dirigir-lo. A més, és un dels metges que va ser contractat per Lluís Burgués quan aquest era director general amb unes condicions econòmiques i d’obligacions laborals que l’actual direcció considera inadmissibles. Muñoz gaudia d’uns privilegis i una retribució econòmica fora de lloc respecte a les que es cobren de forma estàndard.

Fa uns dies el traumatòleg va comunicar a la direcció que havia decidit deixar el càrrec i que marxava a treballar a l’hospital Josep Trueta de Girona. Es dona la circumstància que la dona de Muñoz, Gemma García Parés, és la cap de salut mental. La marxa de Muñoz deixa dubtes respecte a la continuïtat de la seva dona. El contracte de García, però, acaba a principis del 2020 i encara no se sap quina és la seva intenció.

APOSTA PER UN SISTEMA EQUITATIU

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, afirma que la parapública intenta “homogeneïtzar al màxim les condicions dels professionals” perquè no es produeixin desigualtats. Piqué considera que Muñoz és “lliure” de decidir el seu futur i agraeix al cap de traumatologia la feina feta fins ara. El SAAS obrirà un edicte per cobrir la seva plaça.

tracking