Política

Concentració per recordar demà el referèndum de l'1-O

Crida a través de les xarxes socials per rememorar demà els fets a la plaça del Poble

Concentració per recordar demà el referèndum de l'1-O

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Simpatitzants de l’independentisme català convoquen per demà una concentració a la capital amb l’objectiu de recordar els fets de l’1-O a Catalunya ara fa un any. A través de les xarxes socials, sobretot per Whats­App, s’han enviat missatges que fan una crida a desplaçar-se a les vuit del vespre a la plaça del Poble, a Andorra la Vella, per rememorar el primer aniversari del referèndum d’independència, que va estar marcat per les càrregues policials dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol.

El missatge que convida a la concentració porta el lema Ni oblidarem ni perdonarem mai, i en principi es tracta d’una iniciativa que no sorgeix de cap entitat, sinó d’un grup de ciutadans. Cal destacar que al Principat s’han celebrat diferents concentracions pacífiques per protestar contra l’actuació de l’Estat espanyol davant del procés polític que viu Catalunya. Per exemple, l’any passat, el mateix 1 d’octubre, unes cinc-centes persones es van manifestar a Andorra la Vella per rebutjar l’excessiu ús de la força a Catalunya per part de la policia espanyola durant aquella jornada. El passat mes d’abril, també es va organitzar una concentració davant de l’ambaixada espanyola per protestar contra la detenció de membres del Comitè de la Defensa de la República. Fa pocs dies, coincidint amb el pas de la Vuelta, també es van pintar llaços grocs a la Comella per reivindicar la llibertat dels presos catalans que el Govern va decidir tapar.

L’acte arriba dos dies abans de la visita al país del ministreJosep Bor­rell, un dels càrrecs del govern de Pedro Sánchez que ha arribat a tenir un to més dur contra el procés independentista.

tracking