Condemnat el director del grup hoteler dels Cierco

Va pressionar el Govern per desimputar els màxims accionistes de BPA

Condemnat el director del grup hoteler dels Cierco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del grup hoteler dels Cierco i ex-cònsol honorari de Suïssa, Eric Auderset, va ser condemnat ahir a un any de presó condicional per intentar exercir pressió sobre el ministre d’Economia i Competivititat, Gilbert Saboya, que en el moment dels fets era titular d’Exteriors. El Tribunal de Corts va imposar a Auderset la pena per un delicte major de corrupció de tipus agreujat, però el va absoldre del delicte major de tràfic d’influències. El termini de la suspensió de condemna és de quatre anys i contra la sentència d’ahir s’hi pot interposar un recurs.

Etiquetes:

En el judici que va tenir lloc el passat mes de juny, la fiscalia havia demanat trenta mesos de presó condicional. El ministeri públic va considerar que l’acusat va actuar en exercici de les seves funcions com a cònsol honorari de Suïssa per demanar una reunió amb el ministre i que pel contingut dels missatges enviats a l’aleshores titular d’Exteriors pretenia que el Govern “pressionés” l’autoritat judicial. La reunió va tenir lloc el 26 de juliol del 2016 i segons va apuntar el mateix Toni Martí en una compareixença davant de la comissió BPA, Auderset va proposar un acord sobre el cas BPA a Saboya, hores abans de les declaracions previstes dels germans Cierco a la Batllia.

Després de la reunió el 26 de juliol del 2016, l’acusat va interpretar que Saboya traslladaria el neguit al cap de Govern per trobar una solució. A partir d’aleshores, el director del grup hoteler dels Cierco va enviar-li diferents missatges en què li explicava el procés per a la desimputació dels germans i la suspensió de les seves declaracions, suposadament a canvi que aquests no organitzessin un roda de premsa per revelar informació que hauria perjudicat el país.

Durant el judici, l’empleat dels Cierco va assegurar que actuava per compte propi, i va argumentar que va tenir la trobada sense coneixement dels seus superiors i que desconeixia el funcionament del procés judicial. L’empleat dels Cierco, que va deixar de ser cònsol honorari al país helvètic l’any 2017, hauria manifestat la seva preocupació davant de la situació judicial que involucrava els seus caps i que, entre d’altres, generava incertesa als treballadors de l’empresa perquè tenien els comptes congelats.

tracking